Csatlakozz hozzánk

Hírek

Véget ért Talmáék tesztelése

Talmácsi tegnapi és mai tesztnapjának beszámolója Jerezből

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Tegnap gyönyörű napsütésben, ma borult időben motorozhatott a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125-ös és Moto2-es mezőnye Andalúzia szívében.Vasárnap hat órán át közösen körözött a két kategória, majd mindkét társaság egy-egy órára egyedül maradt a jerezi aszfaltcsíkon. Talmácsi Gábor csapata nagy változásokat végzett el a magyar versenyző motorján tegnap reggelre.

A váltó és geometria beállításai újultak meg, hogy az eddig tapasztalt problémák megszűnjenek. Talmának meggyűlt a baja a technikával, hiszen volt, hogy egy kábel elszakadt egy gyors körön. A magyar világbajnokot nem vetették vissza ezek az események, aki a hosszú ideje a technikai sportokban edződik, könnyen átlendül az effajta nehézségeken. A közös edzés alatt Gábor hetvenegy kört teljesített, és 1’45.542 volt a legjobbja. Az egy órás időmérő jellegű edzésen Talma még lecsípett néhány tizedet, és 1’45.286-os idejével a tizedik helyen végzett. Ezen a tréningen a versenyzők nem könnyítették meg egymás dolgát, hiszen sokan csak vártak a gyors pilótákra, hogy mögöttük menjenek egy jó mért kört. A (mai) záró napon a csapat tovább próbálgatja a beállításokat, a cél a motor behangolása a szezonnyitó katari nagydíjra.


Reméljük, a szezonnyitóra összeáll a vas és Gábor dobogóközelben csatázhat

Talmácsi Gábor:

Nehéz nap volt , összesen hetvenegy kört motoroztam. Sikerült előre lépnünk, folytatjuk a munkát, van még néhány beállítás, amit még nem próbáltunk. További fejlődést várok, hiszen ez az utolsó esély a világbajnokság előtt. Édesapám is nézi a kanyarokban, hogy hol lehet még csiszolni, sokat segítenek a tanácsai


Nem lesz könnyű helyt állni a népes mezőnyben

A jerezi három napos teszt mai, utolsó napján borult időre ébredt a 125-ös és a Moto2-es kategória mezőnye. Délelőtt még száraz körülmények között edzhetett a hatvanöt motoros, így volt idő néhány újabb beállítás kipróbálására. Talmácsi Gábor csapata is újításokkal próbálkozott, de változtatások nem hoztak előrelépést. A magyar versenyző rótta a köröket, de nem tapasztalt javulást. A motor elejének pattogása mérséklődött, de még mindig hátráltatja Gábort, hogy gyorsabb legyen. A mérnökök rájöttek, hogy a jelenséget a kuplung beállítása okozza, erre dolgoztak ki néhány variációt. Talma arra is panaszkodott a nap során, hogy a motor nem fordul elég könnyedén, néhány fordulót alig tudott bevenni. Ezen probléma megoldására, a geometrián és a futómű beállításain kell módosítani.


A mai napon Talma csapata megtorpant a fejlődésben

A mérnökök nagy változtatásra szánták el magukat, de ekkor az időjárás közbeszólt, elkezdett ugyanis esni az eső. A Fimmco Speedup Team úgy ítélte meg nincs értelme kockáztatni a zuhogó esőben, így a délután nagy részét a boxban töltötte Talmácsi Gábor és csapattársa, Andrea Iannone. Talma harminckilenc kört ment ma, és a huszonötödik helyen zárta a napot, 1’45.982-es legjobbal.
A csapat a nap végén összeült egy végső megbeszélésre, majd megkezdődött a pakolás, hiszen másfél hét múlva elrajtol a világbajnoki szezon. Április kilencedikén az első szabadedzéssel Katarban a Losail Circuit-on indul a pontvadászat.
 
Talmácsi Gábor:

Többet vártam a mai naptól, de az új ötleteink nem vittek minket előrébb. Az időjárás sem kedvezett számunkra. Sokat tanultunk a motorról, majd a versenyek alatt még jobban összecsiszolódunk. A csapatom és a mérnökeim rengeteget dolgoztak a teszt időszak során, a következő megmérettetés számukra és számomra is a katari nagydíj”


Vége a gyakorlásnak, a következő már éles bevetés lesz
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending