Connect with us
Suzuki

Hírek

Véget ért Talmáék tesztelése

Talmácsi tegnapi és mai tesztnapjának beszámolója Jerezből

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Tegnap gyönyörű napsütésben, ma borult időben motorozhatott a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125-ös és Moto2-es mezőnye Andalúzia szívében.Vasárnap hat órán át közösen körözött a két kategória, majd mindkét társaság egy-egy órára egyedül maradt a jerezi aszfaltcsíkon. Talmácsi Gábor csapata nagy változásokat végzett el a magyar versenyző motorján tegnap reggelre.

A váltó és geometria beállításai újultak meg, hogy az eddig tapasztalt problémák megszűnjenek. Talmának meggyűlt a baja a technikával, hiszen volt, hogy egy kábel elszakadt egy gyors körön. A magyar világbajnokot nem vetették vissza ezek az események, aki a hosszú ideje a technikai sportokban edződik, könnyen átlendül az effajta nehézségeken. A közös edzés alatt Gábor hetvenegy kört teljesített, és 1’45.542 volt a legjobbja. Az egy órás időmérő jellegű edzésen Talma még lecsípett néhány tizedet, és 1’45.286-os idejével a tizedik helyen végzett. Ezen a tréningen a versenyzők nem könnyítették meg egymás dolgát, hiszen sokan csak vártak a gyors pilótákra, hogy mögöttük menjenek egy jó mért kört. A (mai) záró napon a csapat tovább próbálgatja a beállításokat, a cél a motor behangolása a szezonnyitó katari nagydíjra.


Reméljük, a szezonnyitóra összeáll a vas és Gábor dobogóközelben csatázhat

Talmácsi Gábor:

Nehéz nap volt , összesen hetvenegy kört motoroztam. Sikerült előre lépnünk, folytatjuk a munkát, van még néhány beállítás, amit még nem próbáltunk. További fejlődést várok, hiszen ez az utolsó esély a világbajnokság előtt. Édesapám is nézi a kanyarokban, hogy hol lehet még csiszolni, sokat segítenek a tanácsai


Nem lesz könnyű helyt állni a népes mezőnyben

A jerezi három napos teszt mai, utolsó napján borult időre ébredt a 125-ös és a Moto2-es kategória mezőnye. Délelőtt még száraz körülmények között edzhetett a hatvanöt motoros, így volt idő néhány újabb beállítás kipróbálására. Talmácsi Gábor csapata is újításokkal próbálkozott, de változtatások nem hoztak előrelépést. A magyar versenyző rótta a köröket, de nem tapasztalt javulást. A motor elejének pattogása mérséklődött, de még mindig hátráltatja Gábort, hogy gyorsabb legyen. A mérnökök rájöttek, hogy a jelenséget a kuplung beállítása okozza, erre dolgoztak ki néhány variációt. Talma arra is panaszkodott a nap során, hogy a motor nem fordul elég könnyedén, néhány fordulót alig tudott bevenni. Ezen probléma megoldására, a geometrián és a futómű beállításain kell módosítani.


A mai napon Talma csapata megtorpant a fejlődésben

A mérnökök nagy változtatásra szánták el magukat, de ekkor az időjárás közbeszólt, elkezdett ugyanis esni az eső. A Fimmco Speedup Team úgy ítélte meg nincs értelme kockáztatni a zuhogó esőben, így a délután nagy részét a boxban töltötte Talmácsi Gábor és csapattársa, Andrea Iannone. Talma harminckilenc kört ment ma, és a huszonötödik helyen zárta a napot, 1’45.982-es legjobbal.
A csapat a nap végén összeült egy végső megbeszélésre, majd megkezdődött a pakolás, hiszen másfél hét múlva elrajtol a világbajnoki szezon. Április kilencedikén az első szabadedzéssel Katarban a Losail Circuit-on indul a pontvadászat.
 
Talmácsi Gábor:

Többet vártam a mai naptól, de az új ötleteink nem vittek minket előrébb. Az időjárás sem kedvezett számunkra. Sokat tanultunk a motorról, majd a versenyek alatt még jobban összecsiszolódunk. A csapatom és a mérnökeim rengeteget dolgoztak a teszt időszak során, a következő megmérettetés számukra és számomra is a katari nagydíj”


Vége a gyakorlásnak, a következő már éles bevetés lesz
Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending