Csatlakozz hozzánk

Hírek

Véget ért az EJC: Sebestyén hajszállal a hatodik

Sebestyén Péter az European Junior Cup  – az ugyanolyan teljesítményű Hondák (CBR500R) versenyében – az utolsó versenyen a kilencedik helyet szerezte meg. Ezzel összetett hatodik, egyetlen ponttal lemaradva a 4-5-iktől

Közzétéve

ekkor

ejc jerez 2013
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A pénteki és szombati szabad- illetve időmérő edzés hatodik és nyolcadik helye biztatónak tűnt Sebestyén számára, hiszen év közben általában nagyon kicsi időkülönbség volt az első néhány versenyző között.

„A rajt nagyon jól sikerült és az első három körre nem lehetett panaszom, az első bolyban motoroztam. Közben egy spanyol pilótával nem túl szerencsés módon kezdtünk el harcolni, nem tartottuk egymásnak a szélárnyékot az előzések alatt és után, így mindketten lemaradtunk a bolytól. Emiatt nem vagyok igazán elégedett az utolsó futamon megszerzett kilencedik hellyel, mert kicsit több szerencsével előrébb is végezhettem volna”
– mondta a fiatal versenyző.

A Honda European Junior Cup 2013-as mezőnye (Peti bal oldalon az alsó sorban)

Peti a szezon végén, a nyolc futam után összesítésben a hatodik helyen zárt, ami az éves szinten harminc körüli versenyzői létszámot tekintve előkelő helyezésnek számít. Az összetettet tekintve az első két versenyző után négyen is pár pont különbséggel végeztek, így a 4-5. helyezést megszerző olasz fiúk és Peti között mindössze egyetlen pont különbség van.

„A korhatár miatt jövőre biztosan nem az European Junior Cup mezőnyében fogok már indulni, és természetesen vannak már terveim 2014-re, amikről csak később fogok beszélni. Szeretném ezúton szüleimnek és Dede Istvánnak az egész éves támogatásukat megköszönni, továbbá mindenkinek, akik bármilyen formában segítettek, így többek között a magyarországi Hondának is” – nyilatkozta Sebestyén.

A másik magyar, Bódis Richárd EJC szezonja

Igazán eseménydús és tanulságos volt az EJC-idény a Ricskónak. Az első versenyen ugyan még kissé meg volt illetődve, de onnantól kezdve felvette a kesztyűt és tudta, hogy a versenyhétvégék első percétől fogva keményen kell dolgoznia, ha a végén szeretne eredményes lenni. A második futamon, Assenben megállt alatta a motor, a harmadikon Monzában kiütötték alóla a Hondáját, így három verseny elteltével pont nélkül állt a tabellán.

Aztán következett Imola, ahol parádés versenyt futott és a dobogó 2. fokára állhatott fel. Majd átmentette formáját Silverstone-ra, ahol végül harmadik lett, bár már az első helyen ment, amikor piros zászlóval leintették a futamot és az előző kör sorrendje alapján hirdettek végeredményt. Egy hónapnyi szünet után a német verseny utolsó körében a második helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet, amikor egyik spanyol vetélytársa magával rántotta a sóderágyba. 

A francia futamon sem sikerült a pontszerzés, de végül az utolsó (hétvégi) jerezi viadalon ismét feliratkozott a pontszerzők közé, és ezzel az összetettben 42 ponttal a 12. helyen zárt. A bajnokságot Jake Lewis nyerte, aki a 8 verseny folyamán 101 pontot szerzett.

“Nem sikerült túl jól a rajtom, de az lebegett a szemem előtt, hogy van még hátra 8 kör, ami alatt behozhatom a hátrányt. A hatodik kör környékén az oda-vissza előzgetések miatt kissé leszakadt az elejéről az a boly, amiben motoroztam és már nem maradt idő feljebb zárkózni. Az enyém volt a harmadik leggyorsabb kör a versenyen, ami mutatja, hogy tudtam volna tartani a tempót az élmezőnnyel. Szerettem volna előrébb végezni, de a tervezett pontszerzés így is sikerült. Az összesítésben 42 ponttal a 12. helyen fejeztem be a bajnokságot. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, édesapjának, a támogatóimnak, hogy lehetővé tették számomra, hogy itt versenyezhessek és köszönöm a szurkolóknak is a folyamatos biztatást. Nagyon sokat tanultam, de még nagyon sokat kell tanulnom, amire készen állok és már alig várom a folytatást” – nyilatkozta Bódis.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending