Csatlakozz hozzánk

Hírek

Véget ért a Dakar

Cyril Despres megszerezte harmadik győzelmét

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Hiába fojtották le a KTM-eket, a nagy hengerűrtartalmú LC4-essel versenyző francia Cyril Despres nyerte a 2010-es Dakar rallyt. A második helyen szintén egy osztrák motor, amit egy rutinos öreg róka vezetett, a norvég Pal Anders Ullevalseter. A harmadik helyen a chilei Francisco Lopez Contardo végzett, Apriliával. Az olasz márkának ez az első Dakarja, ez mind a versenyzőtől, mind a 450-es kéthengerestől kiváló eredmény. Despres magabiztos győzelmét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy több mint egy óra előnyre tett szert a verseny végére. A legnagyobb ellenfelének kikiáltott Coma 6 óra 32 percre maradt le tőle, noha ebből 6:22 mindenféle szabálytalanságból összeszedett büntetés volt.

 

 


2005 és 2007 után 2010 is Despres győzelmét hozta

Ami a mezőny többi részét illeti: a legjobb Yamahák a 4. és 5. helyen végeztek. A rendkívül gyors, és szakaszt is nyerő Fretigne a harmadik napon technikai okból összeszedett másfél óra hátrányt. Hiába igyekezett ezután, a végén csak az 5. helyre jött fel Rodrigues mögé. A nagy reményekkel induló Shercós versenyző, Casteu az 5. napon esett ki a versenyből, miután súlyosan megsérült a lába egy eséstől. Másnap hasonlóan járt a legjobb BMW-s Goncalves, aki kulcscsonttörés miatt kényszerült feladni a versenyt.


A kínaiak végigmentek a versenyen

Az eredeti mezőnynek körülbelül a fele érte el a Buenos Aires-i célt, ami önmagában is komoly fegyvertény. A korábban árokba esett Rally Princess végül 45. lett, a magyar származású szerb Shagmeister Gábor az 59. helyen végzett. A mezőny vége felé kullogott, de végigment a két kínai, Su és Wei is, mindketten Jincheng márkájú 450-es motorral. A quadoknál az argentin Petronelli testvérpár végzett az élen, ők 700-as Yamaha Raptorokkal mentek.


Hazai közönség előtt nyerni a legszebb

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending