Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Vége a büntetésnek – éljenek a donorok?!

A lézerblokkoló használata nem jogosít fel arra, hogy “bátran” húzzad, ha tiszta a levegő…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szöveg: Mészáros Tamás (grafi #361)

Lejárt lemez már a rendszámhajlítgatás, és a tükröződő fólia is gagyi. Unod, hogy mindig figyelned kell a jardot, félsz a büntetéstől? Itt az új módszer: használj lézerblokkolót!

A minap láttam a riportot, amiben a parlamenti képviselők szolgálati autóin lézerblokkolót helyeztek el. A magyarázat néha vicces volt, tolatóradar és hasonló hülyeségekkel etettek (e téren is) minket – de volt, aki bevallotta, hogy ez nem tilos. Ez így is van: teljesen szabályosan lehet használni. Akkor hát nincs is más dolgunk, csak bemenni egy boltba és levenni a polcról a szerkezetet – az ügyesebb barkácsolók akár már hazafelé le is tesztelhetik. Aki annyira nem ért hozzá vagy nem bízik magában, pár ezer forintért bármelyik autóvillamossági szakember be is szereli.

Sajnos egyetlen gond van csak ezzel, ha tudjuk, hogy drága fotót nem fognak készíteni a lesben álló éberék: az, hogy a gázt is jobban húzzuk… Nem is azzal van a baj, ha a autópályán néha 130 helyett 150-160-as tempóval halad az ember, mert a belső sávban sajnos ez megszokott az autóktól is – inkább a városban „nyélgázon” közlekedőktől kell tartani. Ha tömegesen kezdenek vásárolni a strandpapucsos, rövidgatyás sportmotorosok lézerblokkolót, akkor a jövő évben a baleseti statisztika akár ugrásszerűen is megnőhet. Ellenben ha valaki mindig szabályosan közlekedik, de véletlenül belefut egy „kint hagyott” 30-as táblánál egy erre specializálódott csapatba (és a kütyü hárítja a bajt), akkor már megérte (nekünk is megérné, ha a tesztmotorok fel lennének szerelve blokkolóval :), mert sajnos mi is belefutottunk egy hasonló szituációba… – a szerk.).


Így néz ki a négyfejes lézerblokkoló

Minden azon múlik, milyen vérmérsékletű ember terelgeti a segge alatt lévő pacikat. Mindegy, hogy mennyit számlál a ménes: az ész a lényeg (éppen ezért semmi értelme a francia-féle teljesítménykorlátozásnak, szerintünk – a szerk.). Úgyhogy csak ésszel, mert mindenkit hazavárnak.


Íme egy negatív példa – Ti gondolkodtatok már “sünriasztó” beszerzésén?

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending