Csatlakozz hozzánk

Hírek

VB – Sebestény Péter – Barcelona

Sebestyén Péter teljesítette élete első VB versenyét Barcelonában

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Faster Management

3.nap – verseny

Az első világbajnoki futam örök emlék egy motorversenyző számára, Sebestyén Peti számára megadatott ez a pillanat ma. A magyar versenyző izgatottan várta, hogy életében először a rajrácsra állhasson a világbajnokságon. A Right Guard Racing Team számára is az első nyolcadliteres vébés nagydíj volt a mai. Németh Ottó csapatfőnök is a helyszínre érkezett, hogy élőben figyelhesse a 125-ösök versenyét.

Pétert a rajtrácson egy gyönyörű topmodell segítette Nagy Réka személyében. Talmácsi Gábor is beszélt a fiatal tehetséggel, nyugalomra intette és jó versenyzést kívánt neki. Talma a hétvége során az ideális beállítások megtalálásában is segített, hiszen Petinek több technikai hibája is adódott. A versenyen Péter a mezőny végén motorozott, és végül huszonharmadik helyen futott be a célba. A Right Guard Racing Teamnél sikernek könyvelték el a teljesített nagydíjat.

23. SEBESTYÉN PÉTER:“Befejeztem a versenyt ennek örülök és belekóstolhattam a világbajnokság légkörébe, ami nagyban elősegíti a fejlődésemet. Most már látom, hogy az edzéseken miben kell még fejlődnöm, és az lebeg a szemem előtt, hogy minél előbb versenyképes legyek a mezőnnyel. Hatalmas élmény volt számomra ez a hétvége. 

Németh Ottó csapatfőnök: “Nagyon büszkék vagyunk Péterre, hogy tizenhat évesen bemutatkozhatott a világbajnokságon. Bízunk benne, hogy egy eredményes pályafutást indítottunk az útjára, az idő Petinek dolgozik. Talmácsi Gábor mellett az ifjú tehetség is lehetőséget kapott a vébén. Együttműködve a Faster Managementtel sok munkánk van ebben.”

2.nap – kvalifikáció

Második világbajnoki napját kezdte meg ma Sebestyén Péter, a Right Guard Racing Team versenyzője. Az ifjú tehetség nagyon várta, hogy újra a 125-ös elittel szállhasson harcba. A délelőtti edzésen Peti továbbra is azzal bajlódott, hogy motorja nem forgott tizenkét ezernél többet percenként. Több mindent megpróbáltak a szerelők, de nem volt változás.

A kvalifikáción a legfontosabb cél az indulás jogának megszerzése volt. A technikai problémák továbbra is fennálltak, a fiatal versenyző küzdött az időért, de nem akart összejönni a százhét százalékon belüli eredmény. Az utolsó körben aztán sikerült megfutnia a limitet, így élete első világbajnoki futamán ott lehet a rajtrácson. A harminckettedik helyről indulhat.

32. SEBESTYÉN PÉTER (1’57.404) “Nehéz nap volt, egy technikai probléma miatt nem tudtam igazán gyors lenni. Próbálkoztunk sok mindennel, de nem jutottunk egyről a kettőre. Boldog vagyok, hogy sikerült a kvalifikáció, és ott lehetek a holnapi nagydíjon.” 

1. Marc MARQUEZ              1’50.543           
2. Pol ESPARGARO              1’50.809           
3. Bradley SMITH                1’51.019           
4. Nicolas TEROL                 1’51.066           
5. Sandro CORTESE             1’51.546           
32. SEBESTYÉN PÉTER         1’57.404

1.nap – szabadedzés

Nagy napra ébredt Sebestyén Péter a mai reggelen, az ifjú tehetség ma debütált a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon. A magyar motoros néhány hete érte el az induláshoz szükséges tizenhat éves korhatárt, a barcelonai versenyen szabadkártyával lehetett ott a legjobbak között a 125-ös kategóriában. Peti a Right Guard Racing Team tagjaként állhat rajthoz a nyolcadlitereseknél. Lesz kitől elesni a fortélyokat, hiszen ebben a kategóriában világbajnoki címig jutó Talmácsi Gábor, amikor ideje engedi, segíti majd az ifjonc debütálását.  

A mai szabadedzés előtt izgatott volt a fiatal versenyző, Talmácsi Gábor nyugtatta és arra kérte élvezze a jelentős pillanatot. Peti motorja nem volt az igazi, tizenkét ezret forgott tizennégy helyett. Ezt követően a boxban elvégeztek néhány változtatást, de a Right Guard Racing Team versenyzője úgy érezte nem tol a motor a kigyorsításoknál. Nyolc perccel a vége előtt menetközben a kuplung megadta magát, így Péter nem tudta folytatni az edzést. Sebestyén a harmincegyedik helyen zárt. Holnapra új alkatrészek kerülnek a motorba, és ettől remélhetően a mai problémák megoldódnak.

SEBESTYÉN PÉTER: “Voltak gondok a motorral, nem volt benne igazán erő. A végén megállt a kuplung, szerencsére nem estem el. Holnapra nagy változásokat végzünk el, ettől nagy javulást várunk. Nagyon örülök a bemutatkozásnak, köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette ezt számomra.”

2010. július 2, Katalán Nagydíj, Barcelona, 125-ös kategória első szabadedzés

1. Marc MARQUEZ                 1’51.219
2. Bradley SMITH                   1’51.465
3. Nicolas TEROL                  1’51.983
4. Pol ESPARGARO               1’52.002
5. Efren VAZQUEZ                  1’53.271
31. SEBESTYÉN PÉTER         1’59.957  

A pénteki nap délutánján Talma is kipróbálta, hogyan muzsikál a gép a nyári melegben. Az aszfalt 55 fokos volt, a levegő negyven. Talmácsi Gábor motorja több változtatáson is átesett az előző verseny óta, elsősorban ezeket kellett tesztelnie. Az edzés a terveknek megfelelően haladt, így a magyar versenyző egy új szett gumival vághatott neki az utolsó perceknek. Talma ezekben a körökben remekül motorozott, időeredménye alig maradt el az elsőktől. A végén sikerült még néhány tizedet faragni, és a hatodik helyen zárta az első napot. Csapattársa, Iannone az ötödik pozícióból várja a holnapi folytatást.
 
6. TALMÁCSI GÁBOR – 1’48.848
“Elsőre elégedett vagyok, az előző versenyekhez képest úgy érzem előrébb léptünk. Eddig Barcelonában mindig az első szektorral voltak gondjaim, most ez ment a legjobban. Bizakodó vagyok a folytatással kapcsolatban, de rengeteg munkánk van még vasárnapig, mert nagyon egyben van a mezőny, és a spanyol versenyzők gyorsak hazai pályán”
 
2010. július 2, Katalán Nagydíj, Barcelona, Moto2 első szabadedzés

1. Toni ELIAS                   1’48.425
2. Sergio GADEA               1’48.532
3. Shoya TOMIZAWA         1’48.622
4. Thomas LUTHI              1’48.630
5. Andrea IANNONE           1’48.743
6. TALMÁCSI GÁBOR          1’48.848


Talma ismét az élmezőnyben – ez reméljük a versenyen is így lesz!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending