Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Vaskó Levente a motokrossz UMX új üdvöskéje idén nagyot ugrik a ranglétrán

2018-ban az Osztrák Bajnokság futamain, és a Magyar Bajnokságon 125 cm3-es motorral fog versenybe szállni

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

A 15 éves Biatorbágyi versenyző, aki 6 évesen egy Malaguti Grizzly 50 cm3-sel tette le a porba először a kerekeket – édesapja, Vaskó József gyorsasági motorversenyző javaslatára – , 10 évesen már egy 125-ös Pite Bike-on nyomta, 11 évesen pedig már egy 80 cm3 Kawasaki KX80-as motorral repkedett a pályán.
Édesapja két évig tanította, majd utána nem kisebb nevek, mint Ifj. Borka János kezei közé került, jelenleg pedig Szakály Gábor tanítja a pályán, azon kívül pedig a kondícióját Pócsföldi Ottó képzi.

A tavalyi Kelet Kupa első osztályában, a Monori MX2 futamán harmadik helyezést elért Leventét alig lehet lehúzni a motorról, még szabadidejében is két keréken gurul, ami nem is baj, talán ennek is köszönhető nagyfokú fejlődése. Természetesen őt is lefárasztja a sok edzés, de boldog ha a levegőben lehet. Komolyabb balesetet még nem szenvedett, reméljük ez még sokáig így is marad, hiszen tudjuk a motocross nem veszélytelen sport. Sőt! Állóképességét edzője keményen kézben tartja, szinte egy cseppnyi szabadideje nincs az iskola mellett, mert vagy úszni, futni, kerékpározni, kondizni, vagy motoroznia kell, de Levi nem cserélné el semmi másra mindezt, annyira szereti. Elszántan küzd, napról napra, versenyről versenyre, megállíthatatlanul. Célja közt szerepel, hogy a Nemzetközi mezőny élvonalához tartozzon, és nagy álma egy (vagy több? :) ) Világbajnoki cím megszerzése.

„A sok munka eredményeképpen, és a töretlen hitnek köszönhetően, úgy érzem elindultunk egy jó irányba. A végső célig azonban ennél nagyságrendekkel több munkára, és áldozathozatalra lesz szükség! De azt tudjuk, hogy nem egyszerű a motocross, mert ha egyszerű lenne, akkor úgy hívnák, hogy foci! :) “ – nyilatkozta Vaskó József, aki pályafutása alatt többek között elnyerte a 3. helyet a Magyar Superbike bajnokságon, és a Béke és Barátság kupán is az élvonalban teljesített.

Levente támogatói: Mami team Fehér – Fehér Géza csapatvezetővel az élen – , a Budaörsi Szertár kávézó és étterem, a Motopartsshop.hu, a Budaörsi Triatlon Club, a Gulf Prémium Kenőanyagok és Motorolajok Magyarországi képviselete, és az Universal Motor Budaörs, de természetesen bárkit szívesen látnának még a támogatók között.

A fotókat készítette: Kurucz Árpád

MentésMentés

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending