Csatlakozz hozzánk

Hírek

Vasárnap újra TesztMotor Kupa!

Hétvégén rendezzük a harmadik fordulót a hernádi TalmácsiRingen! Sztárvendég: Rizmayer Gábor

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Képek, videó: Pásztor Tamás (INSTAR films)

Vasárnap ismét felpörögnek a kis PW-k és NSR-ek a hernádi aszfaltcsíkon, az újabb Talmácsi-TesztMotor Klubnap alkalmából. Ezúttal Rizmayer Gábor jelezte, hogy részt venne a futamon, így közvetlenül tőle is tudtok tanácsokat kérni!
Hogyha esetleg lemaradtál az előző két fordulóról, még akkor is érdemes eljönnöd, mert a célunk csak egy önfeledt mókázás, motorozás. Ha pedig részt vettél az első két rundon is, úgyis eljössz most is…

Hogyne jönnél, hiszen már lassacskán kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok, ami igazából csak azoknak fontos, akik a táblázat elejében szerepelnek (az eredményeket lentebb láthatod). Tehát mi például inkább a jó hangulatért és kellemes versengésért látogatunk ki… Mivel ez az a versenysorozat, ahol a végeredmény valójában teljesen lényegtelen, csak a szórakozáson van a hangsúly.

Bár a versenyzés hevében nem úgy néz ki, mintha a befutó sorrendje mindegy lenne, de itt a futam után senki nem fogja megóvni a másikat, különösen, hogy egyformák a motorok – mégis mindegyik más egy kicsit… Ez a Yamahákra és a Hondákra egyformán igaz, de azért akkora különbség nincs a gépek között, hogy ezen múljon a meccs. Sokkal inkább a motoros tudása, tapasztalata – és nem utolsó sorban szerencséje – számít, vagyis ha valahol, akkor itt kiderül, hogy Te vagy-e a jobb, vagy a nagyszájú haverjaid.  Sokan az ilyesmi kérdéseket gokartozással kívánják eldönteni, mert ott egyenlőek a feltételek, ami igaz is, de a TesztMotor Kupán a kis PW-k és NSR-ek nyergében sokkal jobban szembetűnik, hogy melyikőtök az ügyesebb. Mivel technikára szükség lesz, minél inkább lendületből menni – itt nem húzod ki magad a gázzal a… bajból. Hogyha már nálatok is régi kocsmai vitatéma, hogy ki a gyorsabb közületek – és nem az egyenesben -, akkor itt a remek lehetőség, pár ezer forintért egész nap kenhetitek a gumit az utánpótlás pályájára egy Honda vagy egy Yamaha közreműködésével.


DennyM és Talmácsi István a díjátadón

A gumi mellett egymás száját is elkenhetitek, anélkül, hogy veszélyes lenne a menet, hiszen nincs nagy tempó és hosszú egyenes sem. Védőfelszerelést is kaphatsz a helyszínen, ha elég gyors vagy, olyat is, amit hazavihetsz. Ugyanis az összes kategória éllovasai ajándékokat kapnak, így ha jól szerepelsz, nem csak az élménnyel gazdagodsz. Viszont utóbbi garantált, így ha van kedved egy jóízűt motorozni, igazi kis versenyken és igazi ellenfelekkel szemben, akkor mindenképp látogass ki Hernádra június 13-án, vasárnap! A nevezés egy kategóriába (PW vagy NSR) hatezer forintba kerül, a kezdést pedig fél 11 körül tervezzük, de az sem baj, ha előbb jössz, több időd lesz edzeni. Az előző két alkalommal, április 17-én és május 8-án is – azt hiszem, minden induló nevében mondhatjuk, hogy – nagyszerűen éreztük magunkat, jó kis csatákat vívtunk egymással és olykor a technikával. Természetesen – ahogy DennyM is demonstrálta második fordulóban, meg az elsőben is – nincs motorverseny bukta nélkül, de ezek a kis sebesség miatt egyáltalán nem vészesek, inkább csak a program részei. Ahogy a hosszú előzések, a rövid féktávok, a szoros küzdelmek, az izgalmas (és érdekes) rajtok és – mindenekelőtt – a nagyszerű hangulat is.

Egy új támogató is jelentkezett aki a díjázásban is megjelenik mostantól. A Merillo Caffee, akinek a nyertesek nevében is köszönjük a díjakat!

 
A képek a második forduló (május 8) eredményhirdetésén készültek

A korábbi versenyek eredményei:

TesztMotor Kupa 1. forduló – április 17.

PW gyerek
1. Árpás Rudi
2. Gyenis Gábor
3. Gyenis Áron

PW felnőtt
1. Kiss Viktor
2. Somogyi Szabolcs
3. Novák Károly

NSR
1. Gyenis Gábor
2. Gyenis Áron
3. Kiss Viktor


Az NSR-győztes (Manzel Dániel) alig bírja el a nyereményeit…

TesztMotor Kupa 2. forduló – május 8.

PW gyerek
                 1. Tomes Patrik                   
2. Babonics Márk
3. Laczkó Máté 

PW felnőtt
1. Kiss Viktor
    2. Kovács Norbert
3. Novák Károly

NSR
1. Manzel Dániel
            2. Herkli András              
3. Hümpfer János


Motorozzunk ismét egy jót, hozd el a barátaidat is június 13-án!

Nevezés, információ: talmakupa@tesztmotor.hu (a helyszínen is nevezhetsz!)
Bővebb információ: kattints ide
TesztMotor Kupa 1. forduló: élménybeszámoló
TesztMotor Kupa 2. forduló: élménybeszámoló

Kiváló videó a TesztMotor Kupa hangulatáról:

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending