Csatlakozz hozzánk

Hírek

A vártnál is jobban sikerült az 5. Mentőmotoros Nap!

A résztvevők aránya a tavalyihoz képest közel a duplájára nőtt! 🙂

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Még a szemerkélő eső sem tántorította el a Hősök terére guruló motorosokat, hogy egy szép, vidám, és tartalmas napot töltsenek együtt a Magyar Mentőmotor Alapítvány és a Mentőmotoros Szolgálat motorosaival egy nemes ügy érdekében. Több mint 170 motor és 250 ember vágott neki a nagy kalandnak, akiknek a biztonságára rendőrmotorosok és motoros polgárőrök vigyáztak a tőlük megszokott precizitással.

A felhőbe burkolózó Pilisen átgurulva várta egy kis pihenésre a péliföldszentkereszti zarándokhely a motorosokat, ahol kedvükre sétálhattak a tó partján, megkóstolhatták a híres forrás kristálytiszta vizét, vagy egyszerűen csak élvezhették a nyugalmat, madárcsicsergést.

Meseszép utakon tekeregve érkeztek meg végül a pisztolypárbajok vad földjére: a császári Henryx Citybe, ahol egy western show keretében bepillantást nyertek a vendégek, hogyan is zajlott egy korhű szabadtéri csetepaté.

A finom és bőséges ebédet követően került sor a nem mindennapi mentés megtekintésére, ahol a szervezők igazán kitettek magukért, s a helyhez mérten stílusosan szimuláltak egy postakocsis rablótámadást. Figyelemmel kísérhettük, ahogy a megrohamozott szekér menekülés közben egy vonatnak ütközve felborult és ahogy ellátták a sérülteket. Még jó, hogy ők rendezték meg ezt a vadnyugati kalandot, mert nem tudjuk, ki mentette volna meg őket. 🙂

Ezt szerencsésen túlélve folytatódtak az izgalmak 😉 :
megkezdődött a jótékonysági tombolahúzás, ahol a felajánlott nyeremények már alig várták, hogy gazdára leljenek.

„Hálával tartozunk minden cégnek és magánszemélynek, akik ezeket a nagy értékű nyereményeket felajánlották rendezvényünk számára, s így az emberek a tombolák megvásárlásával támogathatják a motoros mentést, és a mentőmotorok működését.”– nyilatkozta a Magyar Mentőmotor Alapítvány kuratóriumi elnöke,Varsányi Zoltán.

Az 500 forintért megvásárolható tombolajegyek több mint tízezer forintos ajándékokat rejtettek, s a fődíj egy 150 ezer forint értékű InterPhone Twin Pack volt, a MyactionCam Kft felajánlásával.

További értékes kisorsolt ajándékok, a teljesség igénye nélkül:

  • Mentőmotoros ajándéktárgyak
  • 3 db féléves MotorRevü előfizetés
  • Bridgestone ajándéktárgyak
  • Gulf ajándékcsomagok
  • Safety-Hungary által tartott Vezetéstechnikai Tréningre való részvételi lehetőségek 12.000.- és 24.000Ft értékben, továbbá egy teljes 2 napos tanfolyam részvételi lehetőség 49.000Ft értékben
  • 1 db 60.000Ft értékű professzionális Motoflywear motoros szemüveg kupon
  • Harley-Davidson 2 napos ingyenes motorbérlés egy Heritage Classic 114 modell „személyében”(84.000.- értékben)

A perselyben végül mindent összevetve (regisztrációs díj, támogatói ajándékok, tombola, ebéd becsületkassza) 826.980 Ft gyűlt össze, amit a rendezvény költségeire, és a szezon hátralévő részében a mentőmotorok üzemeltetésére, speciális egészségügyi és védőfelszerelésekre költenek.

A 2009-ben alakult Alapítvány 85%-ban az adók 1 %-ának felajánlásából befolyt összegből, civil felajánlásokból, és rendezvényekből támogatja a motoros mentést, ebből biztosítják a felszereléseket, a védőfelszereléseket és a motorok karbantartását.

Hogy van e rájuk szükség? Nagyon is van!
Egy baleset helyszínére egy mentőmotor fele annyi idő alatt kiér, mint egy mentőautó, s így hamarabb el tudják látni a mentőautóra, vagy arra nem szoruló sérülteket. Sokak élete múlik rajtuk, talán a tied is.
Támogassuk működésüket!

Hogyan?

Fotók: Posztós Csaba – photomania

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Trending