Csatlakozz hozzánk

Hírek

Városi retró BMW-k, Angliából

A brit motorépítő-páros német motorokkal dolgozik – sikerrel!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Egy BMW-rajongó páros hamar Anglia egyik legismertebb egyedi motorkerékpár építőjévé vált…

A londoni székhelyű Untitled Motorcycles motorépítő csapat tagjai, Adam Kay és Rex Martin, egy sor öreg és kopott BMW motorkerékpárt alakítottak át gyönyörű, egyedi gépekké, amivel hamar nagy népszerűségre tettek szert. A bajor márkáért rajongó építők elmondták: „Mindenképpen BMW motorokkal akartunk dolgozni, mert igazi rajongók vagyunk. Rex már évek óta ezzel a márkával motorozik, engem is ő fertőzött meg ezzel az érzéssel. Ezt a márkát az egyedi motorépítők gyakran figyelmen kívül hagyják”

„Rex a tulajdonosa a camden-i Victory Motorcycle-nek, ami öreg brit és európai motorkerékpárok szervizelésével és karbantartásával foglalkozik” – meséli Adam. „Még 2009-ben látogattam el hozzá, mert szerettem volna egy egyedi BMW-t, miután az interneten láttam néhány modellt, ami remekül nézett ki. A látogatás alkalmával döntöttük el, hogy együtt fogunk dolgozni az R80/7-es átépítésén. A hat hónapos projekt alatt blogot és Facebook oldalt is indítottam, aminek rövid időn belül nagyon sok követője lett, ezért Rex-szel elhatároztuk, hogy két további modellt is átalakítunk”


Első BMW átépítésük egy 1979-es R80/7-es volt, majd egy R80/7-es Sclambler és egy R80/7-es Street következett

Az Untitled Motorcycles alkotásai klasszikus és minimalista megjelenésűek. A fókusz nem a sebességen van, hanem azon, hogy a motoroknak összetéveszthetetlen városi retrómotor megjelenése legyen, amihez nagyon fontos a hibátlan és magas színvonalú kivitelezés. Adam és Rex a gépeiket általában az Ebay-en keresztül vásárolják, ahol elmondásuk szerint nagyon könnyen lehet átépítésre kiválóan alkalmas modelleket találni.

“A mi filozófiánk az, hogy az átalakítással egy olyan gépet teremtsünk, ami egyedi, de egyben megőrizi azt a használhatóságot, ami az egyik legjobb dolog a BMW motorokban. A klasszikus brit-, valamint az amerikai dirt bike- és flat tracker gépekből is egyaránt merítünk ötleteket. Hiszünk abban, hogy az egyedi, kézzel készített alkatrészeikkel a munkáink önmagukért beszélnek”
– teszi hozzá Adam.


Később már BMW tulajdonosoktól érkeztek megrendelések. A páros most egy amerikai vásárló számára készülő BMW testre szabásán dolgozik

Projektjeikkel nagy figyelmet kaptak és az átalakított motorokkal számtalan blogon és magazinban szerepeltek már. Munkájuk során jó barátságba kerültek egy másik egyedi motorokkal foglalkozó párossal, Freddel és Hugóval a francia Blitz Motorcycle-ből, akiknek a teljesen mattfekete BMW R60/2-es motorjuk hatalmas durranás volt a 2011-es BMW Motorrad napokon Garmisch-Partenkirchenben.

Adam és Rex motorkerékpár rajongók mióta az eszüket tudják – Rex 30 éve motorozik, míg Adam 20 éve. Céljuk, hogy az elkövetkezendő években tovább építsék az Untitled Motorcycles-t. Annak ellenére, hogy már eddig is szép sikereket értek el, még mindig vannak beteljesületlen vágyaik: „Az álmunk egy 1930-as BMW átépítése, valamint nagyszerű lenne, ha a BMW Motorrad lehetővé tenné, hogy egy HP2 Megamoto-val is foglalkozhassunk. Reméljük, hogy 2012-ben is átalakíthatunk néhány nagyszerű BMW motort, és szeretnénk a gépeinket kiállítani a híres goodwood-i ‘Festival of Speed’ versenyen”


“Az Untitled Motorcycles alkotásai klasszikus és minimalista megjelenésűek…”

Forrás: BMW

Ha kedvet kaptál motorépítkezni…

Hogyha Te is kedvet kaptál a motorod személyre szabásához, egyedivé tételéhez, akkor válogass a Parts Europe katalógusokból rendelhető rengeteg termék közül – írj egy e-mailt és kérj ajánlatot a MotoPartsShop-tól. Gyakorlatilag minden akad ezekben a katalógusokban, ami a motorozáshoz kell, legyen az Harley, Off-road, utcai vagy akár pályamotorozás.
A szállítási idő nagyjából egy hét. Kellemes barkácsolást 😉

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending