Csatlakozz hozzánk

Hírek

Van der Mark helyettesíti Rossit Aragónban

A Yamaha hivatalosan bejelentette, hogy a saját WorldSBK lovasa indul a következő versenyen

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Yamaha WorldSBK versenyzője, Michael van der Mark fogja vezetni Valentino Rossi YZR-M1-ét az Aragóni verseny 14. fordulójában. Rossi jól halad a rehabilitációjával, de nem várható el tőle, hogy még sérülten versenyezzen a Japán Nagydíj előtt. Markot Aragónban Rossi szokásos személyzete fogja kiszolgálni.

Hasonló lehetőséget kapott tavaly az angol versenyző Alex Lowes is, viszont ő tesztelhette több pályán a motort amit alátettek, és belekóstolhatott a GP versenyzésbe, míg Markot tesztelés nélkül fogják bedobni a mély vízbe.

Michael van der Mark:
“Nagyon nagy öröm számomra, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy az Aragón MotoGP versenyén a YZR-M1-es motort vezethessem, még soha nem vezettem MotoGP motorkerékpárt, úgyhogy ez teljesen új élmény lesz számomra. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen érzés egy ilyen motorral menni, attól függetlenül, hogy nem lesz lehetőségem letesztelni előtte. Biztosan nem lesz könnyű feladatom, de nagyon hálás vagyok a Yamahának ezért a lehetőségért. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni. “

Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing ügyvezetője:
“Miután Valentino szeptember 31-én, csütörtökön balesetet szenvedett, a Yamaha nem helyettesítette a San Marino-i versenyen, de a következő Aragón-i versenyen a csapat köteles két versenyzőt indítani. Mivel Valentino még nem tud versenyezni a következő versenyen, úgy döntöttünk, hogy keresünk a saját leszerződött versenyzőink körében valakit. Michael van der Mark kapta meg ezt a lehetőséget, s bár Rossit senki nem tudja helyettesíteni, de őt találtuk a legmegfelelőbbnek erre a posztra. Minden támogatást megadunk neki amire szüksége van, reméljük sikeres lesz a versenyen. Reménykedünk Valentino további gyors gyógyulásában, és várjuk, hogy újra a motorján láthassuk a lehető leghamarabb.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending