Csatlakozz hozzánk

Hírek

Változások a KRESZ-ben!

Januártól új szabályok lépnek érvénybe a KRESZ-ben, méghozzá jó szabályok

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Januártól új szabályok lépnek érvénybe a KRESZ-ben, méghozzá jó szabályok

Azt tudtuk már egy ideje, hogy a kormány szavazni fog a KRESZ módosításáról, mely által főleg a gyalogosok, kerékpárosok és motorosok biztonságát szeretnék növelni. A jövő idő immár múlt idő, hiszen a politikusok -ugyan pár hónap csúszással, de- nem csak napirendere tűzték, hanem meg is szavazták a több mint 60 pontból álló módosítási javaslatot, így ezek január elsejétől érvénybe is lépnek.

Szó volt a biciklisek sebességhatárairól, egyes esetekben az elsőbbségi viszonyok változtatásáról és persze arról is, hogy a motorosoknak a jövőben mit szabad és mit nem. Előrelépésről tudunk beszámolni, hiszen több, minket érintő, pozitív módosítás is született.

Az egyik legfontosabb, hogy a jövő évtől minden motoros szabadon használhatja a buszsávokat. Ez Európa több országában már működő eleme a közúti közlekedésnek, azt hiszem mondhatom, hogy éppen itt volt az ideje nálunk is bevezetni. Az örömmel azonban csínyján bánjunk, hiszen a buszsávban való közlekedés a plusz vesélyforrások miatt fokozott óvatosságot igényel. Például sSok esetben vágnak az ott közlekedők elé az autósok, amikor sajnos könnyen előfordulhat, hogy nem vesznek majd észre minket. Illetve sűrűn látni olyat is, amikor a buszsáv előbb-utóbb elfogy, amikor is vissza kell sorolnunk a többiek közé.

A másik komoly előrelépés pedig, hogy az álló forgalomban előrearaszolhatunk a sorok között a piros lámpához. Tehát a jövő évtől ebben az esetben nem mi, hanem a minket akadályozó közlekedők követnek el szabálysértést. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt még megéljük…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending