Csatlakozz hozzánk

Blog

Valentino bemutatja: Bridgestone Battlax S20

A japánok új prémium sportgumiját maga a Doktor prezentálja (videó)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A november eleji EICMA “szuperkiállítás” az ősz talán legnagyobb és legfontosabb motoros eseménye volt, amelyről már bemutattuk Nektek a különböző japán és európai újdonságokat. A milánói seregszemle azonban nem kizárólag az új modellekről és a csajokról szól: az új fejlesztésű kiegészítők, ruházat és alkatrészek is itt mutatják meg magukat először a nagyközönségnek, ami alól az új generációs gumiabroncsok sem kivételek. A japán Bridgestone például itt mutatta be legújabb prémium sportgumiját, teljes nevén a Battlax Hyper Sport S20-at. Az új S-széria első darabját az alábbi videón nem akárki prezentálja, hanem a szezon eleje óta Bridgestone nagykövetként is tevékenykedő Valentino Rossi mester.

A Doktor úr az S20-as tulajdonságait és újításait ecseteli a díszes hallgatóságnak. Bár elsősorban utcai, sportmotorokra tervezett karikákról van szó, de nagyon szoros a rokonság a MotoGP-technológiákkal, ami nem meglepő, mert a japánok a királykategória kizárólagos beszállítói. „Az új S20 teszteredményei azt mutatják, hogy a Bridgestone sikeresen alkalmazza MotoGP-s technológiáját közúti abroncsok gyártásánál. Eddig az S20 a MotoGP abroncsokhoz legközelebb álló sorozatban gyártott abroncs, így bármely más abroncsnál többet hasznosít a Bridgestone MotoGP-s tapasztalataiból” – nyilatkozta Vincent Van Houtte, a cég európai, motorgumikért felelős menedzsere.


A technikai finomságokért kattints IDE, vagy tedd fel kérdésed GumiProfesszorunknak! Az új Battlax S20 januártól kapható, négy első és hét hátsó méretben

A Battlax S20 dióhéjban: azonos futásteljesítmény mellett jobban tapad, minden körülmények között. A mérnökök úgy optimalizálták az S-t, hogy akármilyen dőlésszögben nagyobb érinzkezési felületet nyújtson, vagyis jobban tapadjon. Az átgondolt mintázat a nedves körülmények közötti biztonság biztosítása mellett a kanyarodási képességeket is javítja, száraz időben. Az innovatív (háromrétegű) gumikeverék azonnali tapadást biztosít, még hidegen is biztonságosnak mondható. Emellett az S20 tapadása esőben is mintaszerű, még az “esőmenő” márkatárs BT016 Pro-énál is jobb. “Az S20-at úgy fejlesztették, hogy megfeleljen az európai sportos motorosok igényeinek, akik kiváló irányíthatóságot várnak nedves és száraz viszonyok között és minden úttípuson: országúti túrázásnál, kanyargós hegyi utakon, városi utcákon és a versenypályán” – mondják a japánok. Valentino Rossi legendásan jól tolmácsolja benyomásait a mérnökök felé, így nagy segítség lehetett a Bridgestone embereinek a fejlesztésnél.

Bridgestone S20, Rossi előadásában

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending