Csatlakozz hozzánk

Hírek

Valenciában tesztelte a BMW Motorrad az új S 1000 RR-t

A csapat két versenyzője, Troy Corser és Ruben Xaus elégedett az eredménnyel!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A Valenciában tartott kétnapos teszt keretében volt először lehetősége kipróbálnia a BMW Motorrad Motorsport két új versenyzőjének, Troy Corsernek és Ruben Xausnak az új S 1000 RR-t – a teszt végén mindkét motorversenyző pozitív benyomásokkal szállt le a nyeregről.
Mivel az időjárás végig a csapat oldalán állt, a teljes időt a pályán tudták tölteni a versenyzők és így az első perctől kezdve az új kihívásukra, az új fejlesztésű superbike behangolására tudtak koncentrálni. A gyakorlati próba után a technikusok visszavonulnak a csapat műhelyébe, hogy kielemezzék az összegyűjtött adatokat és ezek alapján módosítsanak a motoron a következő tesztig, miközben a csapat már Troy és Ruben következő versenypályás rajtjára készül. 


 

Troy Corser így nyilatkozott a teszt után: „Őszintén meg vagyok lepve, mennyire otthon érzem magam a motoron. Az új fejlesztés alapja kiváló, és bár még sok munka áll előttünk, nagyon pozitívnak értékelem a kilátásainkat. Mindössze két napot töltöttem a motoron és máris úgy érzem, az én motorom. Ezt nem vártam volna ilyen hamar. Sikerült a csapatot sok hasznos adattal ellátni, amivel a következő tesztig tudnak dolgozni. Bámulatos eredményeket értünk el a két nap alatt, jó a csapatban a kommunikáció és gondok sem merültek fel, leszámítva azt, hogy a menetpróba vége felé nekem repült egy madár. Egy gyors kör közben, pont a nyakam és a mellprotektorom között talált el, de szerencsére nem lett nagyobb gond” – mondta el Troy.


 

Ruben Xaus, a csapat másik versenyzője, a következőket mondta a második tesztnap után: „Ma kicsit elégedettebb vagyok, mint tegnap, mivel ma több időt tölthettem a motoron. Annyit tudok mondani, hogy nagyon elégedett vagyok a motorral – a kezelhetőségével, a kanyarviselkedésével és a teljesítményével is. Még a végsebesség környékén is nagyon stabil és egyáltalán nem jelent fizikai megpróbáltatást a vezetése, sőt, inkább egy kényelmes motornak tartom. Troy és én elég eltérően motorozunk, ami kimondottan előnyös ebben a teszt fázisban, hisz így többféle adatot kaphat a csapat. Troy tapasztalt mind a két, mind pedig a három és négy hengeres motorok vezetésében is, ezért ő nálam gyorsabban szokott hozzá az új motorhoz. Ami fontos, hogy mindannyian jól együtt tudunk dolgozni és nagyon pozitívan állunk a jövő feladatai elé”. 


 

A BMW Motorrad Motorsport csapatigazgatója, Berti Hauser a következőket emelte ki: „Nagyon elégedett vagyok az előrelépésekkel, amiket ebben a két napban tettünk és örömömre szolgáltak Troy és Ruben visszajelzései is. Megjegyzéseik egyértelműen hozzájárultak a csapat magabiztos hozzáállásának kialakulásához. Troy és Ruben motorozási stílusa alapvetően eltérő, ezért a motorral szembeni elvárásaik is mások. Tudatában vagyunk a sok munkának, ami még előttünk áll, de jó kedvvel végezzük, mert teljesen világosan látjuk magunk előtt a célunkat. Máris sokkal közelebb kerültünk a versenyképes köridőkhöz (Troy 1:35-ön belülre hozta a gépet versenygumikon) és a vezetőknek köszönhetően pontosan tudjuk, mi a teendő ahhoz, hogy tovább javítsunk rajta” – mondta el az igazgató.

 

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending