Csatlakozz hozzánk

Hírek

Vajon folytatódik Alen sorozata?

Győrfi: „Az új beállításokkal hiszek a jó szereplésben” – Aragóniában a Superstock1000

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Sajnos legutóbb a 22. helyen zárta Misanóban az idei Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának negyedik futamát Győrfi Alen, és ezzel összetettben a 15. pozícióban várja a folytatást. Most újra itt a lehetőség, hogy a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője bizonyítsa, hogy ebben az évben a középmezőny elején kell vele számolni.

Tavaly itt Aragonban a 25. startpozícióból egy egészen kiváló rajt után a 20. helyen zárta a futamot. Most mindenképpen javítani akar, úgy véli, most ismét a pontszerzők között zárhatja a versenyt. Amíg ő Spanyolországban versenyez, csapattársa, Gyutai Adrián – aki 56 ponttal vezeti az Alpok Adria Bajnokság 125 GP összetett versenyét – a Salzburgringen, a német pontvadászat hétvégi futamán szeretne bizonyítani.

Györfi Alen idei utolsó versenyén Misanóban sajnos nem tudta megismételni korábbi bravúros szerepléseit: Imolában a 12., míg Monzában a 6. helyen végzett. Három hét telt el, és igencsak motiváltan várja a hétvégi, Aragonban rendezendő Superstock 1000-es sorozat ötödik bajnoki futamát.

A 2011. június 19-én rendezett első itteni versenyt az olaszok uralták, például a 12 körös versenyben a legnagyobb sebességet (312,8 km/h) az olasz Lorenzo Zanetti érte el BMW-jével, míg Györfi Alen Hondája alig maradt el a 300 km/h sebességtől.  Mindenesetre Alen folyamatosan gyorsult a hétvégén, és a versenyen már képes volt majd 3 és fél másodperccel gyorsabb köröket teljesíteni a pénteki első szabadedzéshez képest. Most is hasonlóban, és újabb pontszerzésben reménykedik a 22 éves motoros.

„Bevallom, reménykedve várom a hétvégét, hiszen a három hét pihenő alatt sikerült egy teszten részt vennem, ahol már a spanyol futamra készülve bizonyos változtatásokat hajtottunk végre a Hondámon. A tavalyi adatok alapján bőven van esélyem arra, hogy ezekkel a módosításokkal ismét harcba legyek a középmezőny elejével. Nagyon motivált vagyok, bízom abban, hogy az idei sormintám – egy sikeres, majd egy nullázott futam – nem szakad meg, és ismét pontszerzőként zárom a futamot” – fogalmazott Győrfi Alen.


Munkában a magyar csapat. A futamot az Eurosport2 élőben közvetíti vasárnap fél 11-kor, míg a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetitek a facebook-on
Pályainfó – Motorland Aragon (Spanyolország)

A pálya neve: Motorland Aragón
Pálya hossza: 5344 m
Pole pozíció: a pálya jobb oldalán
Bal kanyarok száma: 9
Jobb kanyarok száma: 8
Irány: az óramutató járásával ellenkező
Célegyenes hossza: 630 m
Körrekord a Superstock 1000-es kategóriában: 2:01.161 – Danilo Petrucci (2011)
2011 – versenyben futott leggyorsabb kör: 2:01.565 – Niccoló Canepa (Lazio MotorSport)
2011 – pole pozíció: 2:01.161 – Danilo Petrucci (Barni Racing Team)
2011 – verseny győztese: Davide Giugliano – Althea Racing

Aragon röviden

Az Alcaniztól nem messze fekvő Motorland Aragon Hermann Tilke tervezésében jött létre. Nem csak egy egyszerű pályaként, hanem mint többfunkciós motorsport-komplexumként működik. A projektben olyan szakemberek vettek részt a neves német tervezőn kívül, mint Pedro de la Rosa – a HRT F1-es csapatának jelenlegi versenyzője –, valamint a brit építész Norman Foster nevével fémjelzett Fosters + Partners. A minden igényt kielégítő ultramodern komplexumban a pályán kívül található egy szabadidő és kulturális övezet, valamint egy technikai park is.

A pálya – aminek vonalvezetésén többféleképpen lehet változtatni – egy 1.320.000 négyzetméteres területen fekszik. A paddock 44 ezer négyzetméteren terül el, míg a parkoló 950.650 négyzetméter. A sajtó részére fent tartott szobában közel 300 ember végezheti munkáját.

A Superstock 1000-es bajnokság állása

1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 75 pont, 2. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 64, 3. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 61, 4. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing, BMW S1000 RR) 41,… 15. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 14.

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending