Csatlakozz hozzánk

Hírek

Vagány csajok naptára – jótékony céllal

Jó ötlet karácsonyra: már rendelhető a 2013-as Jótékonysági Motoros Naptár

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg, képek: CsaM

A Csajokamotoron.hu női online közösség hagyományos módon idén is elkészítette Jótékonysági Motoros Naptárát, amelynek különlegessége, hogy a csajok és a motorok mellett kisállatok is helyet kaptak rajta – azon belül is hűséges négylábú barátaink – és ez esetben segítőink -, a kutyák.

Most azt a nemes célt tűztük ki magunk elé, hogy a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Alapítvány munkáját segítsük adományunkkal. Sajnos az iskola nem élvez állami támogatást, pedig Magyarországon mintegy 40.000 látássérült ember él, és szorulna vakvezető kutya segítségére. Ehhez képest megdöbbentő a szám: évente csak nagyjából 25 kutyát tudnak kiképezni! Ez épp a szűkös anyagi lehetőségek miatt van így..

Az Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány munkatársai a vakvezető kutyák kiképzése mellett terápiás kutyás foglalkozások szervezésével, és ilyen jellegű munkák végzésével is foglalkoznak. Nagy hangsúlyt fektetnek a mentőkutya képzésre is, amelynek eredményeként kutyáik már több éles helyzetben is bizonyíthatták képességeiket.

Meggyőződésünk, hogyha őket támogatjuk, akkor a kutyákon keresztül így valamelyest a rászoruló embereken is segíteni tudunk. Jövő évi naptárunk eladásának teljes bevételét az iskola részére szeretnénk felajánlani. A naptár fotózása (galéria) augusztusban történt, és a különlegességét az adta, hogy ezúttal a motorok és a motoros hölgyek mellett az alapítvány által kiképzett, illetve jelenleg is képzés alatt álló kutyák is szerepelnek a képeken. A címlapon pedig egy vagány látássérült hölgy, Bodoricsné Vincze Zsuzsanna szerepel motoron.

Zsuzsanna nem születése óta vak. Öt évvel ezelőtt ébredt arra, hogy nem lát, úgy hogy előtte semmi gond nem volt a szemével. Egy neurológiai betegség, ami testszerte ideggócokat támad meg, kisütötte a látóidegközpontot. A csinos, 24 éves hölgy volt az első, aki a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány segítségével kutyához jutott, és azóta is az alapítványnál dolgozik önkéntesként főállásban azon, hogy minél több sorstársa hozzájuthasson egy olyan csodához, mint az ő Rumi kutyája.

Mivel Zsuzsa általában minden őrültségben benne van, örömmel vállalta, hogy a jó cél érdekében ő szerepeljen a 2013-as naptár címlapján. Zsuzsanna nagy álma volt a motorozás, de sajnos a sors közbeszólt. A fotózás alkalmával azonban lehetősége volt kipróbálni egyik modellünk segítségével, hogy milyen a motoron hátul utazni.

A jótékonysági naptár bevételét minden évben jótékony célra ajánlják fel a csajok – ezúttal vakvezető kutyák képzésére


Az adományokból összegyűlt összeg ünnepélyes átadását 2012 tavaszára tervezik (kattints a képre a nagyításhoz)

Infó a rendelésről

A 2013-as naptár megrendelhető a Csajokamotoron.hu webáruházában, a Bázis Motor Üzletében, a Radical Garage-ban, Debrecenben Bodoricsné Vincze Zsuzsannánál, Miskolcon és Budapesten az alapítványnál, valamint hamarosan még több helyszínen. További forgalmazók segítségét is várjuk.

Az alapítványt egyénileg is támogatható:

Számlaszám:11734004-20494108
(az átutalásra írd rá, hogy CSAM naptár)
Nagy segítség, ha 2013-ban adód 1%-át a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány javára ajánlod.
Adószám: 18449149-1-05
Online adományozási lehetőség: barathegyisegitokutya.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending