Csatlakozz hozzánk

Hírek

Vadonatúj BMW HP4 RACE

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Vonzó műszaki megoldások a versenypályákon produkált lehető legjobb menetteljesítmények érdekében – ezen erények mindig is az egészen a legapróbb részleteikig tökéletesen kidolgozott és egyedileg készült gyári versenymotorkerékpárok alapvető jellemzői közé tartoztak. Új HP4 RACE modelljével a BMW Motorrad mindössze 750 példányban készülő, vérbeli versenygépet mutat be.

A BMW HP4 Race javasolt bruttó ára regisztrációs adó nélkül a kiadáskor 26 000 000 Ft (ez a modell nem helyezhető forgalomba).

Az új BMW HP4 RACE: high-tech és innováció egyedi gyártásban, a versenypályán nyújtott csúcsteljesítmény szolgálatában

Vonzó műszaki megoldások a versenypályákon produkált lehető legjobb menetteljesítmények érdekében – ezen erények mindig is az egészen a legapróbb részleteikig tökéletesen kidolgozott és egyedileg készült gyári versenymotorkerékpárok alapvető jellemzői közé tartoztak. Új HP4 RACE modelljével a BMW Motorrad mindössze 750 példányban készülő, vérbeli versenygépet mutat be. A kifejezetten erre specializálódott, kis csapat által végzett egyedi gyártás a legjobb minőségről gondoskodik.

Hajtásrendszere, elektronikája és rugózása tekintetében az új HP4 RACE a jelenlegi superbike gyári versenymotorkerékpárok szintjét képviseli, sőt, szénszál-erősítésű műanyag (karbon) váza révén jóval felül is múlja azt. Mindössze 171 kilogramm menetkész, teletankolt tömegével az új HP4 RACE a Superbike-világbajnokság aktuális versenymodelljeinél is könnyebb, s csupán kevéssel bizonyul nehezebbnek a Moto GP gyári gépeinél.

Iparilag előállított karbon monocoque-főváz, önhordó hátsó vázelem és karbon keréktárcsák

HP4 RACE modelljével a BMW Motorrad a világ első motorkerékpárgyártójaként valósítja meg a teljes egészében karbonból készült, mindössze 7,8 kilogrammos főváz kisszériás, ám ipari mértékű előállítását, ezzel mindenki számára elérhetővé téve e jövőbemutató technikát. Az első és a hátsó keréktárcsa szintén e high-tech anyagból készül, amely célzott szilárdsági kialakítása mellett mintegy 30 százalék tömegmegtakarítást eredményez a kovácsolt könnyűfém keréktárcsákhoz képest.

Öhlins rugóstagok, könnyűfém lengőkar és Brembo monobloc-féknyergek a Superbike VB mezőnyéből

A legmagasabb színvonalú versenytechnika ígéretét rugózása és fékjei tekintetében is maradéktalanul beváltja az új HP4 RACE. Amint az FGR 300 fordított (upside-down) villa, úgy a TTX 36 GP rugóstag is a svéd Öhlins terméke, amelyeket ugyanebben a formában alkalmaznak a Superbike VB és a MotoGP mezőnyében is. A mart és lemezidomokból készült könnyűfém lengőkar ugyancsak a Superbike VB versenygépein használt alkatrész.

A két Brembo GP4 PR monobloc féknyereg formájában az új HP4 RACE fékberendezésében is az egyébként a világbajnokságokon használt komponenseket alkalmaztak a tervezők. Bevonatolt titándugattyúk és egyrészes, nikkelezett alumíniumnyergek alkotják a jelenlegi legjobb anyagkombinációt. A 6,75 milliméter vastag és 320 milliméter átmérőjű T-Type Racing acél féktárcsákkal kiemelkedő teljesítményű fékrendszer áll rendelkezésre.

Vérbeli versenyblokk és rövid áttételű verseny-sebességváltó, VB-specifikáció szerinti fokozatosztással

Az új HP4 RACE az Endurance és a Superbike Világbajnokság 6.2 és 7.2 specifikációi szerinti vérbeli versenymotorral érkezik, amelynek teljesítménye 13 900-as percenkénti fordulatszámnál 158 kW (215 LE), maximális forgatónyomatéka pedig 10 000-es percenkénti fordulatnál 120 newtonméter. A fordulatszámcsúcs az S 1000 RR 14 200-as értékéről 14 500 percenkénti fordulatra emelkedett. A lehető legjobb menetteljesítmények érdekében hatfokozatú, rövid áttételű versenysebességváltót alkalmaztak a tervezők, az egyes fokozatok áttételének e tekintetben optimális kiosztásával és – a csomag részeként szállított többféle hajtó (első) és hajtott (hátsó) lánckerék révén – különböző végáttételekkel.

Csökkentett tömegű elektronika, 2D műszeregység, valamint Dinamikus kipörgésgátló (DTC), Állítható motorfékhatás (EBR), Egykerekezés-gátló (Wheelie Control) és további elektronikus funkciók

Az új BMW HP4 RACE elektronikus szabályzó- és segédrendszerek széles körű csomagjával, illetve versenyüzemre adaptált, csökkentett tömegű elektronikával készül. A kiolvasható adattárolóval (2D Logger) kiegészített 2D műszeregység információk sokaságával szolgál.

A legkülönfélébb pálya-vonalvezetésekre és -burkolatokra is ideális, változatos hangolási lehetőségeket kínál az akusztikailag is jól érzékelhető, gyújtáselvétellel működő Dinamikus kipörgésgátló (DTC), a Motorfék-funkció (Engine Brake – EBR) és az Egykerekezés-gátló (Wheelie Control). E technikák a motoros igényeinek megfelelően sebességfokozatonként programozhatók, maradéktalanul kihasználhatóvá téve az új HP4 RACE kiemelkedő dinamikus képességeit. További fejlett elektronikai rendszer a Bokszutca-sebességhatároló (Pit Lane Limiter) és a tökéletes versenystartokat segítő Rajt-automatika (Launch Control).

Könnyű karbonburkolatok és kézzel csiszolt alumíniumtank

Az új HP4 RACE karbon burkolata, légbeömlő borítása és hátsó ülésidoma egyaránt a BMW HP versenysport-színeire fényezve jelenik meg. Az igényes versenykülsőt a kézzel csiszolt és színtelen lakkal bevont alumínium üzemanyagtartály teszi teljessé.

Az új BMW HP4 RACE különlegességei – Áttekintő

 

 • Mindössze 7,8 kilogramm tömegű, karbon monocoque-főváz
 • Önhordó, háromféle magasságba állítható karbon hátsó vázelem
 • Karbon keréktárcsák mintegy 30 százalék tömegmegtakarítással a kovácsolt könnyűfém keréktárcsákhoz képest
 • Öhlins FGR 300 fordított (upside-down) villa
 • Öhlins TTX 36 GP rugóstag
 • Elöl Brembo GP4 PR monobloc féknyergek 6,75 milliméter vastag és 320 milliméter átmérőjű T-Type Racing acél féktárcsákkal
 • VB-szintű versenymotor, amelynek teljesítménye 13 900-as percenkénti fordulatszámnál 158 kW (215 LE), maximális forgatónyomatéka pedig 10 000-es percenkénti fordulatnál 120 newtonméter
 • Hatfokozatú, rövid áttételű versenysebességváltó, az egyes fokozatok áttételének optimális kiosztásával
 • Csökkentett tömegű elektronika könnyű, 5 Ah kapacitású lítiumion-akkumulátorral
 • 2D műszeregység és 2D adattároló (2D Logger)
 • Dinamikus kipörgésgátló (DTC) (15 lépcsőben, sebességfokozatonként programozható)
 • Állítható motorfékhatás (Engine Brake; EBR) (15 lépcsőben, sebességfokozatonként programozható)
 • Egykerekezés-gátló (Wheelie Control) (sebességfokozatonként programozható)
 • Rajt-automatika (Launch Control)
 • Bokszutca-sebességhatároló (Pit Lane Limiter)
 • Könnyű, karbon burkolatok gyorszárakkal
 • Fényezés a BMW HP versenysport-színeire
 • Egyedi gyártás 750 példányban

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending