Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Utolsó körös dráma: győzelmet bukott Szvoboda Stribróban

Szívfacsaró hétvégét zárt a kiváló magyar motokrosszos a cseh bajnokság utolsó előtti versenyén. 200 méterrel a cél előtt bukta el a biztosnak látszó győzelmét.

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A sport örök igazsága: a küzdelem a kockás zászlóig tart.

Szvoboda Bence mindent jól csinált, hogy learassa csuklótöréséből való visszatérése utáni negyedik győzelmét, de két kanyarral a leintés előtt hibázott. 200 méter hiányzott a biztosnak látszó diadalhoz, amikor egy trükkös nyom kirántotta a magyar bajnok alól a motort, ez pedig elég volt ellenfelének a győzelemhez. A magyar fiú vigasztalhatatlan volt a futam után.

“Nem hiszem el, ami történt. Utoljára ilyen hibát a legelső versenyemen vétettem, 9 évesen. Az első futamban nagy előnnyel nyertem. A másodikban végig magam mögött tudtam tartani a cseh bajnoki cím várományosát, Martin Micheket. Ott volt a győzelem a kezemben, már megnyertem a csatát, Michek felhagyott a támadásommal, de ezt a futam hevében nem érzékeltem. Talán túlságosan akartam ezt a győzelmet, vissza kellett volna venni egy picit. Nagyon megviselnek a történek, de próbálok belőle tanulni.” – összegezte szomorúan a stribrói versenyt a magyarok legjobbja, aki ezzel a hibával együtt is csak pontegyenlőséggel szorult a második helyre (ilyen esetben a második futamban elért jobb helyezés dönt két pontazonossággal álló versenyző között).

A cseh motokrosszbajnokság 6 fordulós, fordulónként 2-2 futammal. Szvoboda a német bajnokságban törte el csuklóját április végén, amiért egy cseh versenyt kihagyni kényszerült a rehabilitáció ideje alatt.

Csak dobogós helyezései vannak idén, pedig újonc az MX1-esek között: két győzelem mellett egy ezüst és egy bronzérmet szerzett. Bár matematikai esélyei vannak még a végső sikerre (50 pont gyűjthető az utolsó fordulóban), reálisan a bajnoki sorozat második helye elérhető, ami – egy kihagyott versennyel – fantasztikus eredmény volna.

Az utolsó viadal Opatovban kerül megrendezésre szeptember 2-án.

Cseh MX1-es bajnokság 5. forduló, Petrovice:

  1. Martin Michek (Csehország, KTM) – 47 pont (2. és 1.)
  2. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) – 47 pont (1-2)
  3. Lukas Neurauter (Ausztria, KTM) – 34 pont (7-3)
  4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) – 34 pont (3-7)
  5. Rudolf Weschta (Csehország, Suzuki) – 33 pont (6-4)

A 6 fordulós bajnokság állása 5 verseny után:

  1. Martin Michek – 232 pont
  2. Vaclav Kovar – 192 pont
  3. Szvoboda Bence – 187 pont
  4. Tomasz Wysocki – 167 pont
  5. Marek Sukup – 157 pont

Nagy Norbert, HTS Team

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending