Csatlakozz hozzánk

Hírek

Utcai verseny Pécsett?!

Méghozzá nemzetközi, és nagymotorok számára – Bitter Sándor üzeni…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Hatalmas hír a magyar motorsport rajongók számára, akik egy kis csípős csemegére vágynak a legtöbbször üres lelátós itthoni versenyek silány ízvilágában. A balassagyarmatihoz hasonló(?) hangulatú, de még több adrenalinnal fűszerezett, nagymotorok(!) számára kiírt nemzetközi(!) utcai versenyt terveznek Pécsre, aminek már idén lenne egy bemutató futama – egyfajta ráhangolódásképp… A remek hírt hazánk utcai versenyzőjétől, a jövőbeli “pécsi TT” élenjárójától, Bitter Sándortól kaptuk, akinek át is adnánk a szót…

Megtiszteltetés volt számomra, hogy pár héttel ezelőtt megkerestek pécsi Man-szigeti TT rajongóim, hogy a Mecsek rali népszerűsége révén szeretnének egy utcai motorversenyt rendezni. Magyarországon hosszú idő után ismét nagymotorok számára lenne kiírva utcai verseny, és szeretnék ha ez Pécsen történne.

Tegnap kemény napom volt! Bejártam három pályalehetőséget a pécsi lelkes, motorsportot szerető fontos emberrel együtt, és egyeztettük a részleteket a sportokért felelős, döntő pozícióban dolgozó ex-olimpikonnal. Nagyon értékes, de rengeteg kérdést felvető feladatot kell megoldanunk a siker érdekében! A tervek hosszútávúak, és nemzetközi versenyt csinálnánk! Az idei rendezvény a belvárosban rettenetesen csúszós, ramplis, és adrenalin bomba lesz! Idén még csak bemutató köröket mennék, hasonlót mint amit Jenson Button csinált május elsején Budapest belvárosban, csak itt sokkal nagyobb a tét, mivel hegyre fel, hegyről le kell jönni, bukózóna nélkül! A Tandragee-hez tudnám hasonlítani!

Remélhetőleg már felépülve a sérüléseimből és top kondiban fogok menni 20-30 nagyon tempós kört! Már láttam olyan helyet, ahol több mint 20 métert tudok ugrani 200 km/h körül. Kockázatos, de néző csalogató menés lesz! Úgy tervezik, hogy a pécsi városi fesztivál keretein belül lenne, amikor amúgyis sok ember van ott, és az utak is le vannak zárva! Felmerült, hogy gyorsasági motorosoknak lenne kifejezetten találkozó, és nagy kivetítőn mennének a rangos utcai versenyek, és belső kamerahálózat adná a bemutató körömet a belvárosban.

Ez a városi szakasz csak a bemutatónak lenne, a versenyt nem ide tervezzük. Jönnek velem pár kört a médiatámogatóm, a SuperBike Magazin tesztpilótái, Hajósi Norbert és Oncsik “Mocsok” Zoltán, valamint a FastRide Magazintól Szabó Henrik és Freon, utána pedig én mennék egyedül tempós köröket! Mindannyian tapasztalt és hideg fejű utcai motorosok.


Reméljük összejön a szervezés, és nemsokára Pécs belvárosában láthatjuk Bittit ugratni!

Voltam a tragikus árpádtetői útszakaszon, ahol pár éve történt egy emlékezetes közúti baleset, amikor a vétkes motoros videóra vette, ahogy összeütközik a szabályosan közlekedő, szembe jövő motorossal. Hétköznapi motorosoknak veszélyes, de profi utcai versenyzők számára maga a Mennyország! Épp ezért, csak úgy adom hozzá a nevem, ha sikerül IRRC (International Road Racing Championship) vagy brit és ír menőket átcsábítani, mert nem szeretném, ha azonnal halálos áldozatokat követelne a verseny.

Az első lépés a nemzetközivé tétel felé egy hegyi felfutó verseny lenne, amelynek a nagymestere volt korábban gyermekkori példaképem, Kispataki Viktor nevelőapja, Szabó Bregyó. Ez az alapköve annak, hogy nemzetközi “mini TT” legyen hazánkban! Jelenleg több részletet nem mondhatok, csak annyit, hogy kemény fába vágtam a fejszém, és tényleg hihetetlen sokat kell dolgoznom az elkövetkező kb. 8 hétben a bemutatóig!

Hétfőn derül ki, hogy most kell-e műteni a karomat, vagy csak később. Addig is szigorú diétán vagyok, és amennyire a karom engedi, igyekszek versenysúlyba és kondiba jönni. Az ország 75%-át érintő egzisztenciális válság engem is sújt, de örülök, hogy valami pozitív is történik, és megpróbálok én is úgy mosolyogni, mint a többi ember.


Hamarosan egy nagyobb lélegzetvételű interjút olvashattok nálunk Bitter Sándorról

Szöveg: Bitter Sándor Képek: Bitter Sándor fan club

Comments

comments

Trending