Csatlakozz hozzánk

Hírek

Utcai akadálypálya: indul a kátyúszezon

Az extra-csapadékos időjárásnak és a márciusi télnek köszönhetően közel kétszeresét kell az utak karbantartására költeni, mint máskor… Jön a jó idő, de csak óvatosan: a kátyúk nem tűnnek el azonnal…

Közzétéve

ekkor

katyuhelyzet 2013
Sportster
MAI Kótyavetye

A nagyon csapadékos és sok esetben szélsőséges időjárás miatt a 30 ezer kilométeres közúthálózaton az előző évekhez képest jóval több burkolathiba keletkezett, vagyis a tél még több kárt okozott az elöregedett és rossz állapotban lévő utakon. Az elhúzódó tél miatt ráadásul legalább három héttel később tudta elkezdeni a tartós kátyúzási munkákat a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint ahogy azt korábban tervezte. 2013-ra összesen csaknem 95.000 tonna aszfalt felhasználását tervezi a társaság a kátyúzási munkák elvégzéséhez. A tavalyi évhez képest ez több mint 700 millió forinttal több anyagi ráfordítást, összesen 8,2 milliárd forintos költséget jelent.

A közútkezelő a tél során több mint 14,8 milliárd forintot fordított a téli teendőkre

A közútkezelő 78 üzemmérnökségének munkatársai a kedvező időjárásnak köszönhetően teljes kapacitással azon dolgoznak majd, hogy nyár elejére a kátyúk és burkolathibák jelentős részét kijavítsák a hazai közúthálózaton. A munkálatok első körben a főútvonalakon és a forgalmasabb útszakaszokon kezdődnek el, a balesetveszélyes kátyúk javítása elsőbbséget élvez, az úthálózat ütőerein elvégzett munkálatokat követően az alsóbbrendű utakon is elkezdődnek majd a szükséges kátyúzási munkálatok. A melegaszfalt keverőtelepek újranyitásával a közútkezelő mind a 78 üzemmérnöksége a kátyúzási feladatok elvégzésére áll át.

Az első gurulások alkalmával mindig számítani kell a meglepetés-kráterekre

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending