Csatlakozz hozzánk

Hírek

Unaloműző

Ha nem tudod mihez kezdj magaddal, segítünk.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Ha nem tudod mihez kezdj magaddal, segítünk.

Emlékszem még, mikor kicsi koromban apám szerzett valahonnan egy jópofa összerakósdit. Akkoriban sokat makettozott, velem ellentétben neki volt hozzá kézügyessége, és volt türelme a miniatűr műanyag elemek csiszolgatásához, gondos egymáshoz ragasztásához és élethű lefújásához. Én is megpróbálkoztam vele, de nézni és “felügyelni” sokkal jobban ment. Visszakanyarodva a lényeghez apám hozott egy pakkot, melynek a végeredménye -nem kevés munka befektetése után- egy kb. 30 centis papír Forma 1-es makett, talán pont Senna versenyautója. Az egyes összeragasztandó elemek egy viszonylag vastagabb papírra voltak nyomtatva, melyeket szépen, precízen körbe kellett vágni, majd be kellett hajtogatni a vonalak mentén és összeragasztgatni az alkatrészeket. A könnyebbség az volt, hogy már eleve ki volt festve, legalább ezzel nem kellett foglalkozni a végén. Miután kész volt, egész sokáig központi helyet foglalt el a lakásban, mint a kitartás és a babramunka méltó szobra. Bármennyire is vigyáztam rá, előfordult, hogy előre megfontolt szándék nélkül belerúgtam, ráültem, na meg persze játszani is kellett vele. Lévén, hogy papírból volt, nem nagyon bírta ezekeket a fizikai atrocitásokat, a kukában végezte sajnos.

Az apropó, ami miatt írok, az pont ez a papír makett, ugyanis nem rég belebotlottam a neten egy-két ilyen Yamaha motorba. Úgy gondoltam megosztom veletek is, hisz ha valaki fogékony az ilyen 3D-s kirakókra, egész jó időtöltés. Vagy akár a gyereknek is oda lehet adni, a virtuális játékoknál sokkal jobb. Pénzbe nem kerül, ha elrontunk valamit, nyomtatunk másikat, sőt kis hozzáértéssel digitális formájában teljesen átszinezhetjük a motorokat.

Mindegyik motorhoz tartozik egy használati utasítás is, hogy mit mihez kell ragasztani. Ha valakinek sikerült összeraknia egyet, fotózza le és küldje el nekem a denes@tesztmotor.hu címre, szívesen felteszem az oldalra. Jó szórakozást mindenkinek! És vigyázzatok rá!

A makett és az útmutató letöltéséhez kattintsatok a képekre!
Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending