Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újra van magyar a MotoGP-ben!

Sebestyén Peti a gyorsasági motoros VB-n a 125-ösök között, KTM motorral bizonyíthat

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Faster Management

Három évvel azután, hogy Sebestyén Péter – menedzsere, Roberto Favaro szárnyai alatt – a Faster Management sportolója lett, elérkezett a nagy lehetőség a fiatal tehetség számára.

Peti a Portugál Nagydíjtól (április 29. – május 1.) kezdve egész szezonon át versenyez majd a MotoGP 125cc kategóriájában a Forward Racing Team versenyzőjeként egy KTM motorral. Így tehát a magyar motorsport rajongók örömére újra lesz magyar versenyző a világhírű versenysorozatban.

„Rendkívül boldog, de egyúttal nagyon izgatott is vagyok. Életem egyik álma válik valóra a napokban, hiszen a hétvégétől a világ legrangosabb motoros versenysorozatának, a MotoGP-nek egyik állandó pilótája leszek és versenyzőként a világ legjobbjai ellen küzdhetek. Készen állok a küzdelemre, de tudom, sokat kell még tanulnom és tapasztalnom, hogy példaképeimhez hasonló sikereket érjek el” – nyilatkozta a fiatal motoros.

Petiben minden megvan, ami egy sikeres motorversenyzőben. Tehetséges, elszánt, céltudatos, tud és akar küzdeni és a kellő mértékben vakmerő is. Sportolói életében eddig a szerencse is az ő pártján állt, hiszen részt vehetett a MOL tehetségtámogató kezdeményezésében és a Right Guard Racing projektben, ezen programok anyagi támogatása tette lehetővé bemutatkozását és idén a szerződéskötését. Szurkoljunk Petinek és legyünk büszkék, hogy újra van magyar versenyző a MotoGP-ben!” – vélekedett versenyzőjéről Roberto Favaro.


Peti Facebook oldalán is figyelemmel kísérheted új GP-reménységünk pályafutását

A MotoGP hátralévő versenyei 2011-ben

Május 1. – Portugália (Estoril)
Május 15. – Franciaország (Le Mans)
Június 5. – Spanyolország (Barcelona)
Június 12. – Nagy-Britannia (Silverstone)
Június 25. – Hollandia (Assen)
Július 3. – Olaszország (Mugello)
Július 17. – Németország (Sachsenring)
Augusztus 14. – Csehország (Brno)
Augusztus 28. – Indianapolis (Indianapolis)
Szeptember 4. – San Marino & Riviera di Rimini (Misano)
Szeptember 18. – Spanyolország (Aragónia, MotorLand)
Október 1. – Japán (Motegi)
Október 16. – Ausztrália (Phillip Island)
Október 23. – Malajzia (Sepang)
November 6. – Spanyolország (Ricardo Tormo – Valencia)

Sebestyén Péter eddigi pályafutása

Sebestyén Péter – aki csak 17 éves lesz májusban – 6 éves korában ült fel először egy automata gyerekmotorra, ami azonnal megtetszett neki. Az ismerkedést dinamikus és tudatos motorversenyzés követte. A kismotorok után gyorsan eljutott a 125 ccm-es kategóriához, mely a MotoGP sorozatban is szerepel. Részt vett a Román Bajnokságon és a Nemzetközi Oldtimer Bajnokságon, a Magyar Robogó Bajnokságban, majd korkedvezménnyel elindult az Alpok-Adria nemzetközi versenysorozat 125 ccm-es kategóriájában. Mindenhol kiválóan szerepelt.

Ezt követően kétezer versenyző közül beválogatták a Red Bull Rookies Cup-ba, mely egy kimagasló nemzetközi tehetségkutató program, ahol 23 fiatal és tehetséges versenyző azonos feltételek mellett, a MotoGP európai versenyeinek keretein belül megrendezett betétfutamokon mutathatják meg tehetségüket – a világbajnokságon részt vevő versenyzők, csapatok és persze a hihetetlenül szakértő közönség előtt. 2008-ban Mugelloban pole pozíciót szerzett, és összetettben a 15. helyen végzett.

A 2008-as év Alpok-Adria Bajnokságán szerzett ezüstérmes helyezése jelezte, hogy Péter minden tudást megszerzett ahhoz, hogy továbblépjen a világbajnokság irányába. 2009-ben managementje segítségével megkapta az első lehetőséget arra, hogy a Tey Racing csapatának versenyzőjeként résztvevője lehessen a Spanyol Bajnokságnak. Az összesítésben a 12. helyen végzett, de az elvégzett munkát nem csak a csapat, hanem a management is nagyra értékelte.

A 2010-es év tudatosan a tapasztalatszerzés, és a profi versenyzőnevelés éve volt. A Right Guard Racing Team versenyzőjeként indult az Olasz és a Spanyol Bajnokság néhány futamán, valamint szabadkártyával három alkalommal indult a MotoGP 125-ös kategóriájában. Valenciában a World Wide Race színeiben indult, hihetetlen teljesítménnyel, 16. helyezésével éppen lemaradva a pontszerző helyről. Péter teljesítménye nemcsak, hogy lenyűgözte a csapatot és a managementet, hanem a további közös munka lehetőségét vetítette a jövőbe.

A kiváló eredmények mellett a versenyző nagyon büszke arra, hogy az elmúlt négy évben a MOL Tehetségtámogató program egyik méltán ismert és elismert sportolója lett. A 2011-es világbajnokságon való részvételéről a jerezi futamot követően indultak tárgyalások, amikor Stefano Favaro az olasz Forward Racing Teamtől kapott felkérést Sebestyén Péterre vonatkozóan. Ezt követően csaknem tíz napon át folytak a tárgyalások, az egyeztetések Magyarország és Olaszország között, végül Stefano aláírta a szerződést a csapattal. A 2011-es szezonban Sebestyén a Forward Racing Team-en belül továbbra is Right Guard színekben versenyez majd.

Az idei MotoGP szezonban tehát újra lesz kinek szurkolnunk! Most, hogy Péter indul a MotoGP 125cc kategóriájában, a Faster Management nagyon büszke arra, hogy másik pártfogoltjuk, az autóversenyző Kiss Pál Tamás mellett – aki a F1 előszobájaként is emlegetett GP3 Series versenysorozatban vesz részt – egy másik magyar versenyző is erősíti a magyar autó-motorsport hírnevét világszerte.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending