Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újra startol a magyar Man-TT

2011-ben is megrendezi a MAMI a balassagyarmati utcai viadalt, a Bátrak Versenyét

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg, képek: Mészáros Tamás

Mi az, amit nem szeretsz látni az úton, amikor motorozol? A kátyúk tengere, csatornafedelek, vízelvezetők és mindenféle úthibák, amelyek mind arra várnak, hogy megvicceljék a motorost – és most képzeld el, hogy ilyen helyen kell versenyezned! Nem hiába hívják a Bátrak Versenyének ezt a viadalt, ami szeptember 17-e és 18-a között zajlik Balassagyarmaton.

Harmadik alkalommal rendezik meg a MAMI Kupa büszkeségét, a kupasorozat városi záróversenyét, ahol kiderül, kik lesznek az idei bajnokok, kié lesz a dicsőség. Rendkívül izgalmas versenyeket láthat mindenki, aki szombattól vasárnapig nekifeszül a vékonyka sárga szalagnak – ez hivatott ugyanis elválasztani a versenypályát a mugliktól…

Ennyire közel a pályához nem kerülhetsz egész évben, a versenyzők elszánt arcát is látni lehet, amint a küzdelemben csikorgó kerekekkel fékeznek. Nem érdekli őket a  a pályától egy hajszálnyira lévő villanyoszlopoknak támasztott szalmabálák sem, ami nem ad túl sok biztonságérzetet, de ettől szép az utcai versenyzés…


Startol az MZ-mezőny – nincs még egy ilyen hangulatú verseny Magyarországon

Szombaton az ún. X kategória versenyeit lehet végigizgulni. Itt akár Te is elindulhatsz, hiszen ebben a mezőnyben utcai motorokkal is lehet nevezni, főleg kis köbcentis járgányokkal (egyhengeres 600 köbcentiig, kéthengeres 500 köbcentiig, négyhengeres 400 köbcentiig). Vasárnap klasszikus versenyeket láthatnak a látogatók a Simson és PitBike, MZ, Robogó, 125 közúti, Veterán széria (OT) és a Veterán special (OT) kategóriákban. Az időbeosztásáról bővebb információt az alábbi linken találsz:.

A szünetekben sem kell unatkozni, számtalan kávézó és büfé található. Látnivalóban a versenyeken kívül sem lesz hiány: motoros felvonulás, motorbemutatók, vezetéstechnikai bemutatók, oktatás és streetfighter show szórakoztatja a közönséget, sőt, szombat este még koncertek is lesznek. A rendezvényt vasárnap este fél hétkor a díjkiosztó zárja.


Lábtartóra akadt nejlonzsák, leszakadt kipufogó – az utcai versenyzés szépségei…


Nem csak versenyek lesznek, hanem különböző bemutatók, köztük stunt is

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending