Csatlakozz hozzánk
KTM

Blog

Újra Danuvia

“Régi kor árnyai felé visszamerengni mit ér?” – szól a vers. Nagyon is sokat!

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

“Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér” – szól a vers. Nagyon is sokat!

Az egyik nagy karácsonyi ebéd közben a nagyszüleimnél, hogy-hogy nem a motorozásra terelődött a szó. Ez már az én jótékony hatásom a családban, ha én nem lennék, valószínűleg soha ha az életben nem lenne téma a két kerék, de így kicsit mégis. Kiderült, hogy -az amúgy szobafestő-mázoló- nagyapám 1956. október 2-áig aktívan dolgozott még a Danuvia gyárban. A motorok tankját festette ő, mert az – és ha jól emlékszem a sárvédő- volt az egyetlen alkatrész, amit nem festékbe mártogatós módszerrel, hanem kézzel festettek. Aztán a famíliámnak közel fél évszázadig újra semmi köze nem volt a motorokhoz, amikor is ugye jöttem én a képbe.

A humoros ebben, hogy uyge pont pár napja került szóba a magyar motorgyártás már-már elfeledett hőskora, ma pedig megyünk fotózni az új Danuviákat! Nem írtam el, tényleg újra elkezdik gyártani a nekünk, magyaroknak jól csengő név kétkerekűit, de itt most ne azokra a régi modellekre gondoljunk. Teljesen új, modern belsejű és külsejű szerkezetekről van szó, csupán az értékek a régiek. Akit érdekel a dolog, nézzen fel bátran a www.danuvia.hu oldalra, bár túl sokat még nem csemegézhettek ki. Viszont minket is érdemes lesegetni, mert ha bármi fontos tudnivaló lesz a márkával kapcsolatban, nálunk a TesztMotor-on, mint médiapartner biztos elsőként olvashattok róla, ugyanis némi nemű közünk nekünk is van a Danuvia-prodzsekthez.

Bizony-bizony, újra Danuvia! Mint írtam, nemsokára indulok fotózni a motorokat, amiket csak a mi kedvünkért tárnak, természetesen rajtunk keresztül a nyilvánosság elé. Ráadásul lesz a motornak egy gyönyörű ékszere is, még pedig egy ismert hölgy személyében. Persze leszek annyira gonosz, hogy nem árulom el, kiről van szó, hadd fúrjon titeket a kíváncsiság :). Annyit azért elárulok, hogy szépséges modellünkkel, illetve a Danuvia tervezőivel, tulajdonosával is készítek interjút, amit hamarosan olvashattok nálunk. Sok érdekeset megtudhattok majd, és azt is felfedem, hogy mi hogyan fogunk aktívan részt venni a Danuviák újjászületésében.

Érdemes minket figyelni? Kérdés ez?
No, hamarosan jelentkezünk, mielőbbi Tavaszt mindenkinek!

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending