Connect with us

Hírek

Újra Suzuki Motofest a Hungaroringen!

Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Suzuki Motofest újra összehozza a motoros szíveket. Főleg a Suzukisokét. 😉

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A családi élménynappá fejlődött eseménysorozat minden évben több ezer látogatót vonzott a Hungaroringre, ami idén MÁJUS 4-én, szombaton várja a motorosokat és utasait, illetve a motorozás és motorok szerelmeseit.

A korábbi évek megszokott motoros programjai mellett idén egész napot kitöltő Országos Kaszkadőr Bajnokság várja az érdeklődőket, valamit testközelből ismerheti meg a közönség a Suzuki legfrissebb motorjait, többek között az új Suzuki KATANÁT.

Felsorakoznak a már ismert és kedvelt Suzuki modellek, gyerekprogramok és kiállítók színesítik az eseményt valamint StreetFighter Show szórakoztatja az egybegyűlteket, továbbá az Ecstar Magyarország prémium motorolajaival és termékeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Első a vezetéstechnika, majd irány a pályamotorozás

Az idei rendezvényen a pályamotorozásra jelentkezés feltétele:

Egy szabadon választott vezetéstechnikai tréning elvégzése.

Országosan különböző nagy városokban nyújtunk lehetőséget INGYENES vezetéstechnikai tréning elvégzésre az ORFK-OBB-vel közösen. A tréningen kapott kód kártyán szereplő kód segítségével lehet előregisztrálni a pályamotorozásra!
Vezetéstechnikai tréninget előzetesen, illetve a helyszínen is ingyenesen lehet elvégezni (A helyszíni tréning hossza 60 perc), ebben az esetben viszont csak a helyszínen lehet jelentkezni a pályamotorozásra.

Fontos, hogy csak az idei szezonban elvégzett tréningek után kapható kód kártya!

A megújult feltételek értetek születettek az ORFK-OBB kérésére, hogy a meglévő tudáson felül olyan gyakorlati motorkezelést szerezzetek, melynek megléte sokkal fontosabb a hétköznapokban, mint azt általában gondoljuk. A hosszú téli szünet után szeretnénk mindenkinek olyan tudást a birtokába adni, amely segítségével a lehető legtöbb közlekedési szituációban magabiztosan tudjátok kezelni motorkerékpárjaitokat, így csökkentve a közúti motoros balesetek számát.

Vezetéstechnikai Tréningek listája:
http://bit.ly/Treningek

Minden motorkerékpár, ami felhajt a Hungaroring pályacsíkjára, azoknak egy átvizsgáláson kell átesnie, amit a MAMI végez a helyszínen a Média parkolóban a Hungaroring bejáratánál. A vizsgálat során vizsgálják a megfelelő műszaki állapotot, illetve a kipufogóba szerelt hangtompítót. A megfelelő motorkerékpárokat speciális matricákkal fogják ellátni, amelyet a pálya felhajtásánál ellenőrizni fognak.

Mint arról már bizonyosan sokan értesültek, a tavalyi évben a jogalkotók rendeletben szabályozták a nemzetközi licenccel rendelkező versenypályák zajkibocsátását.

A Hungaroring zaj szabályozását hamarosan a Hungaroring Sport Zrt. fogja közzétenni.

A MOTOFEST legfontosabb célja és üzenete, hogy a mostani változtatások mellett a motorosok megfelelő képzettséggel vehessenek részt az forgalomban. A változások ellenére mindent elkövetnek a szervezők, hogy a program időtartama alatt a motorosok a tudásukat megfelelően fejleszthessék, és ezáltal a korábban megszokott módon a pályamotorozásra is nagy érdeklődés mellett kerüljön sor.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Hungaroring és a Suzuki közös rendezvénye mindenkinek tartogatott valami igazán izgalmas és szórakoztató programot, így várunk minden motoros résztvevőt, akár érdeklődőt a betétprogramokra és a kiállított Suzuki modellekre valamint minden nézőt az Országos Kaszkadőr bajnokság futamaira.

Töltsünk el együtt ismét egy remek motoros napot, a baleset megelőzés jegyében!

A REGISZTRÁCIÓ a pályamotorozásra Április 29. 8 órától:
Regisztrációs link hamarosan.

A pályamotorozásra regisztrálni előzetesen a vezetéstechnikai tréningen kapott kóddal lehetséges. Továbbá lehetőség van a helyszínen is regisztrálni a pályamotorozásra a regisztrációs sátorban, amennyiben elvégezett egy vezetéstechnikai tréninget.

A helyszíni vezetéstechnikai tréningekre tud előzetesen regisztrálni a Hungaroring regisztrációs felületén, illetve a helyszínen is a szabad helyekre (előtte minimum fél órával!!).

2019. Május 4-én, szombat reggel 8 órát követően veszi kezdetét az idei SUZUKI MOTOFEST a Hungaroring versenypályán.

Az ingyenes programok nem csupán a már megszokott pályamotorozásra biztosít lehetőséget, hanem különböző vezetéstechnikai pályán tehetik próbára képességüket és sajátíthatják el a gyakorlati tudást a motorosok speciálisan képzett trénerek segítségével.

A pályamotorozásnál 3 kategóriába lehet regisztrálni:
1. 600 cm3 alatt
2. 600 cm3 felett
3. Felvezetéssel

Így azoknak is jó hírünk van, akik csak a felvezetéses menetben szeretnének részt venni, de nem rendelkeznek a versenypálya által megkövetelt bőrruházattal (Pontos leírás és követelmények: https://hungaroring.hu/src/pdf/motoros_nyilt_nap_hasznalati_feltetelek.pdf). Megfelelő védőruházatban számukra is lehetőséget biztosítunk a versenypálya aszfaltcsíkján végig gurulni.

A rendezvényen lesznek felvezetéses, illetve felvezetés nélküli futamok, melyek egységesen 15 percesek.
EGY SZEMÉLY CSAK EGY FUTAMRA REGISZTRÁLHAT!

Külön program: Csillagtúra, GSX-R Club Hungary találkozó

PROGRAMOK

7:30 –
KAPUNYITÁS és a HELYSZÍNI REGISZTRÁCIÓ KEZDETE

Az autóval érkező vendégek a média parkolóban hagyhatják az autójukat. Motorral pedig feljöhetnek a híd utáni parkolóba, ahol a helyszíni regisztráció is történik.

8:00 – 17:00
INGYENES VEZETÉSTECHNIKAI TRÉNINGEK
(A tréning 60 perc hosszú)
Hungaroring Motoros Akadémia vezetéstechnikai programok
Helyszín: Porsche parkoló, felfestett motoros pálya
Feladat: Fékezés – Kitérés

Rendőrmotoros vezetéstechnikai programok
Helyszín: Porsche parkoló, felfestett motoros pálya
Feladat: Kanyarodás technika

9:20 – 18.00
INGYENES PÁLYAMOTOROZÁS a Hungaroring Formula 1 pályacsíkján elő- és helyszíni regisztráció alapján.
(A programon csak kipufogóba szerelt hangtompítóval rendelkező járművek vehetnék részt, amit matricával kell igazolni pályára hajtáskor. Az ellenőrzést és a matrica osztását a helyszínen a MAMI fogja végezni a Média parkolóban a Hungaroring bejáratánál)

A KÓD KÁRTYÁT A HELYSZÍNI REGISZTRÁCIÓHOZ HOZZA MAGÁVAL!

9:00 – 18:00
GYEREK PROGRAMOK – „ALKOTOM A MOTOROM”
Kerékpáros / Kisautós pálya
Alkotó műhely
Kerékcsere szimulátor
Helyszín: VIP terasz

13.00-13.30
KASZKADŐR QUAD SHOW

18:00
RENDEZVÉNY ZÁRÁSA

LÁTOGATÓKÉNT NINCS SZÜKSÉG REGISZTRÁCIÓRA!

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending