Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb utánpótlás-felfedezett

A H-Moto újabb minimotoros tehetséget fedezett fel és állított kötelékébe: Szilárd Zalán nyert már utánpótlás kupát; a szakemberek szerint fényes jövő állhat előtte

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

„Három évesen, 2013-ban kezdtem el motorozni a hernádi Talmácsi Ringen. Az ott megrendezett kis házi versenyen rögtön sikerült odaférnem a dobogó alsó fokára. Nem sokkal később megkaptam az első motorom – egy kis cross gépet -, melyet azóta is használok, rendszeresen edzek vele a domoszlói pályán” – mesélte el Zalán, hogyan élte meg az első métereket.

„2014-ben egy tehetségkutató versenyen győztem a kategóriámban, ezek után úgy gondolták szüleim, ideje lesz komolyabban megmérettetni magam. 2015-ben, egy Yamaha PW50-el indultam először a magyar utánpótlás bajnokságban, ahol az év végén a 10. helyen végeztem”


“Próbáltam tanácsokkal ellátni a fiam, de eljutottunk arra a szintre,
ahol már segítségre, mentorra is szüksége van, akitől elsajátíthatja a
technikai, szakmai fogásokat. A H-Moto Team-nél ez a lehetőség
maximálisan adott
– fejtette ki Szilárd Zsolt, Zalán édesapja. “Az első szezonja még az ismerkedés jegyében telt, a
pályák, és a versenyhétvégék hangulatának felmérésével, a beleszokással.
Időközben elkészült a következő, magasabb kategóriájú Mini GP 140
versenymotor, amivel hamarosan megkezdjük az edzéseket.


„Nagyon örülök, hogy Vincze Hanna után a legfiatalabb magyar motoros is nálunk folytatja a pályafutását. Teljes mellszélességgel támogatni fogjuk őt, így természetesen minden adott lesz Zalán fejlődéséhez. Konkrét célokat nem fogalmaztunk meg, mert továbbra sem tartom követendő iránynak az eredménycentrikus utánpótlás nevelést. Ebben a korban a legfontosabb, hogy élvezzék, amit csinálnak. A motoros edzések mellett pszichológiai, és az életkoruknak megfelelő fizikai felkészítésre is hangsúlyt fordítunk majd, és aktív versenyzőink is folyamatosan segíteni fogják a kicsiket tanácsaikkal. Utánpótlás fronton a csapat létszáma teljes, nem lesz újabb versenyzőnk. Ez viszont nem jelenti, hogy ezen a területen megszerzett tudásunk mások nem kamatoztathatják, lévén komoly lépésre készülünk a fiatal versenyzők nevelésének kérdésében, és gőzerővel dolgozunk a feltételek megteremtésén – ám erről most még nem szeretnék többet elárulni”
– mondta el Kelemen Krisztián csapatfőnök.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending