Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb próbán a Kawa új, 2011-es fegyvere

Múltkor két “belpiacos” japán versenyző, most pedig Tom Sykes húzta az új ZX-10R szarvát

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Egy sportmotor fejlesztése az utolsó periódusában két irányt vesz. Az egyik a szériagyártott, közúti változaté, melyeken elvégzik az utolsó teszteléseket, részletesen leellenőrzik a végeredményt, megálmodják a pontos, régiónkénti fényezéseket, és véglegesen összeállítják a piacra való bevezetés stratégiáját. A másik pedig a világbajnokságba küldött versenymotorok gyári felkészítése, finomhangolása, lényegében továbbfejlesztése.

Nos, utóbbiba először július elején engedett bepillantást a Kawasaki (cikk, képek, videó), amikor a zöldek két tesztpilótája Hidemichi Takahashi és Akira Yanagawa a legendás suzukai pályán köröztek. A teszt célja inkább a figyelemfelkeltés volt, mint komoly próba, amire a gyári online tudósítás volt a legjobb bizonyíték. Elhintették a népnek az első, “mi is itt vagyunk” feliratú morzsákat.

Szinte pontosan egy hónapra rá a 2011-es WSBK-s ZX-10R újra bejelentkezett a nagyközönségnek. Ezúttal egy kisebb nevű japán pályáról, Autopolisról, viszont egy hangzatosabb versenyzővel, Tom Sykes-szal a nyergében. Ő az, aki a világbajnokságban szereplő kawasakisok közül idén a legeredményesebb. Érdekes, hogy a gyár mennyire számít rá a motor fejlesztésében, mert a tavaly még Yamahával küzdő pilóta egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is náluk húzza a gázt. A szakmai madarak azt csiripelik, hogy 2011-ben Chris Vermeulen és Noriyuki Haga bújik zöld-fekete bőrruhába, azt hiszem egyikőjüket sem kell bemutatni.

Ezúttal is tudunk mutatni pár képet, és videót az újdonságról, melyhez egyébként elég nagy reményeket fűznek a japánok. Persze ez mindig így szokott lenni..

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending