Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb nemzetközi bajnokunk: Laczkó Máté

Az összetett éllovasaként érkezett meg Hockenheimbe az MW Performance fiatal tehetsége, s végül a harmadik sorból rajtolva is be tudta zsebelni a címet: ő az ADAC KTM Junior Kupa újdonsült bajnoka

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Laczkó Máté ötpontos előnnyel vezette az ADAC KTM Junior Kupa tabelláját a most hétvégi, hockenheimi finálé előtt. Az időmérő edzés után nem tűnt könnyűnek a helyzete, hiszen ellenfele, Jan-Ole Jähnig a pole-ba kvalifikálta magát, míg az MW Performance motorosa csupán kilencedik lett, így a harmadik sorból vághatott neki a mindent eldöntő, szombat délutáni viadalnak.

A bajnokság sorsa aztán a széria hivatalos honlapján megjelent beszámoló szerint már az első körben eldőlt, a német rivális ugyanis bukott, ezzel pedig Máté máris bebiztosította összetettbeli elsőségét. Persze a 15 éves tehetség nem érte be ennyivel, s végül a második helyen szelte át a célvonalat – mindössze 274 ezreddel a svájci futamgyőztes Lee Doti mögött –, így rögtön az első itt töltött évében behúzta az ADAC KTM Junior Kupa bajnoki címét!


Ami a sorozat másik magyar indulóját illeti: Kovács Bálint számára sem alakultak a legjobban az időmérők, hiszen összesítésben a 18. helyet érte el. A H-Moto Team színeit erősítő pilóta azonban egészen a hatodik pozícióig előretört a verseny során, így végül a pontversenyben is sikerült egy helyet előrelépnie, s ezáltal a hetedik helyen zárta a szezont.

– a legfrissebb sporthírek a P1Race oldalán

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending