Csatlakozz hozzánk

Újabb magyar tehetség a láthatáron

Talma felfedezettje, Bódis Ricsi első komolyabb megmérettetésére készül

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Talmácsi Gábor Média

Talmácsi Gábor folyamatosan edz, hogy karban tartsa magát, de mindemellett sok időt szentel az utánpótlás segítésére is. Hónapokkal ezelőtt pártfogásába vette Bódics Ricsit: a 16 éves motorospalánta tehetségével és ügyességével azonnal felhívta magára világbajnokunk figyelmét. Már az első találkozás óta folyamatosak a közös edzések: az erőnléti és a szellemi tréningek mellett az átgondolt, tudatos karrierépítés a cél.

Annak érdekében, hogy felmérjék Ricsi jelenlegi szintjét, a fiatal magyar versenyző rajthoz áll az Alpok-Adria sorozat idei utolsó, rijekai futamán, melyre a hétvégén kerül sor. Ricsit a MAMI motorszerelő szakközépiskola legtehetségesebb versenymotor-szerelői segítik majd, mellyel egy újabb közös magyar összefogás veszi kezdetét.

A magyar csapat rijekai szereplését a SZEGA Camembert sajt- és sonkaszaküzlet támogatja. Gábossy Ádám a sajtótájékoztatón elmondta, hogy üzletükhöz maximálisan illik az a dinamizmus, profizmus és precizitás, amit Talmácsi Gábor és csapata testesít meg a motorsportban, így részükről nem volt kérdés, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeikhez mérten segítik ezt a projektet.


Bódis Ricsi (a motoron) 16 éve kora ellenére nem sokkal lassabb a Hungaroringen Gábornál…

“Nagyon örülök, hogy hétvégén lehetőségünk nyílik élesben is felmérni az erőviszonyainkat. Sok munka fekszik abban, hogy eljutottunk idáig, de mindannyian készen állunk a feladatra. Régen jártam már a rijekai pályán, így számomra mindez egy kis nosztalgia is lesz. Pénteken együtt motorozok majd Ricsivel, közösen megnézzük az ideális íveket, elmondom neki, hogy mikre kell különösen figyelnie és minden korábbi tapasztalatomat megosztom vele, hogy segítsem őt az első igazán komoly nemzetközi megmérettetésén. A cél első körben a tapasztalatszerzés, nem csak neki, hanem mindannyiunknak” – nyilatkozta Talma, aki most másik szerepkörben is bizonyíthat.

“Életem első sajtótájékoztatóján vagyok túl, melyen már nem mint vendég, hanem, mint főszereplő vehettem részt. Nagyon boldog és izgatott is vagyok egyben. Tudom, hogy a célba érés számomra a legfontosabb a rijekai versenyen, de emellett azért szeretnék minél jobb helyezést is elérni. Szeretném bizonyítani Talmácsi Gábornak, hogy jók a megérzései velem kapcsolatban, helyem van a nemzetközi mezőnyben és méltó leszek arra, hogy segítse motoros pályafutásomat” – mondta a fiatal felfedezett, Bódis Ricsi.


Ha Ricsi tehetsége mellé Talma tapasztalata társul, nagy jövő állhat előtte…

“Már akkor, amikor megtudtuk, hogy Talmácsi Gábor vette szárnyai alá Ricsit és közösen edzenek, nagyon megörültünk, hogy a versenyző-utánpótlásba egy tehetséges fiatal mellé egy komoly „mesterember” került. Talmával az év folyamán többször is beszéltünk egy lehetséges közös feladatról, aminek az idei csúcspontja Ricsi rijekai indulása. A versenyszerelői programunk jól illeszkedik ebbe a tervbe, hiszen a szerelőgárda gerincét fiatal, tehetséges szerelőink adják. Számunkra már ma elkezdődött a „versenyhétvége”. A sajtótájékoztatót követően elvégezzük az utolsó simításokat a motoron a műhelyben, majd holnap indulunk Rijekába. Mi is nagyon motiváltak vagyunk és bízunk a közös sikerekben” – nyilatkozott Lévay Károly, a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója.

Talmával és Bódis Ricsivel Brnóban beszélgettünk

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending