Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb magyar a Red Bull Rookies Cup-on

A RB Kezdők Kupája a motorversenyzés X-Faktora, a gyorsasági versenyzők tehetségkutatója, amelyen többek között 2006-ban Sebestyén Péter is megmutatta magát – most újabb magyar fiatal indult a válogatón

Közzétéve

ekkor

somosi alexander rbrc
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 13 éves tehetség, Somosi Alexander a Talmácsi Team versenyzője, akinek lehetősége nyílt részt venni az idei Red Bull MotoGP Rookies Cup válogatóján Spanyolországban. Alexander motoros karrierje elején jár, de edzői, Talmácsi Gábor és édesapja, Talmácsi István úgy ítélték meg, hogy mindenképpen építő jellegű lesz számára, ha próbaként kimennek a válogatóra és felmérik az erőviszonyokat.

Alexander most először ült repülőn és a kinti környezet is nagyon új volt számára. Tapasztalt kísérőjének köszönhetően gyorsan felvette a ritmust és önmagához képest sokat fejlődött, gyorsult két edzés között, de a végső döntőbe nem jutott be. Majd jövőre… Gáborral azóta már Jerezben vannak, és közösen szurkolnak Bódis Richárdnak, a Talmácsi Team másik versenyzőjének, hogy minél jobb eredménnyel búcsúztassa az idei EJC-szezont.

“Remek lehetőség volt a válogatón való részvétel Alexander számára, melyhez sikerült előteremteni a szükséges hátteret. Tisztában voltunk a realitásokkal és tudtuk, hogy nagyon nehéz lenne bekerülni a végső döntőbe, mégis úgy gondoltuk, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy Alexander belekóstoljon kicsit a nemzetközi motorsport világába is. Mivel nagy pályán folytak az edzések és nem gokart pálya méretűn, így a tempó volt az elsődleges, ami új volt számára. De edzésről edzésre fejlődött és több mint három másodpercet gyorsult önmagához képest, ami mindenképpen dicséretes. Semmiképp sem kudarcként éljük meg a végeredményt, hiszen nagyon sok tapasztalattal gazdagodott Alex és még van ideje fejlődni. Köszönjük a Red Bull Kupa szervezőinek a lehetőséget és hatalmas köszönet édesapámnak, Talmácsi Istvánnak és Bódis Ricsinek, akik folyamatosan edzették és készítették Alexandert. A megkezdett munkát a jövőben is folytatjuk. Jelenleg már Jerezben vagyunk és szurkolunk Ricsinek, hogy jól szerepeljen az idei szezon utolsó versenyén” – nyilatkozta Talmácsi Gábor.

Alexander nem jutott a döntöbe, de majd jövőre…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending