Connect with us
Suzuki

Hírek

Újabb halálos baleset a versenypályán

A svájci motoros győztesként (!), a befutót követően, a levezető körben ütközött

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

Shoya Tomizawa megrendítő halála után újabb tragikus napra ébredt a motorkerékpár-sport világa. Egy Dubaiban megrendezett Superbike versenyen elhunyt Pascal Grosjean svájci motoros.

Egy versenyző életét vesztette, egy pedig rendkívül súlyosan megsérült egy Dubaiban megrendezett Superbike versenyen, a két motoros a verseny leintését követő levezető körön ütközött össze!

A futamot megnyerő Pascal Grosjean járt kettejük közül rosszabbul: miután a kockás zászló alatt elsőként áthaladva elkezdte magát ünnepeltetni, a harmadik helyen befutó Tony Jordan hátulról 200km/h-s sebességgel telibe kapta a svájci versenyzőt. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, előbbit a pályára gyorsan megérkező orvosok némi vizsgálat után azonnal a Rashid kórházba szállíttatták.

Tony Jordan először a pálya klinikájára került, ámde amint állapota egyre súlyosabbá vált, őt is mentőhelikopter szállította el a Rashid kórházba. Csak pár órával később vált világossá mindenki számára, hogy Pascal Grosjean sajnálatos módon nem élte túl a balesetet, mindössze 39 évesen távozott az élők sorából. A balesetet előidéző Tony Jordan jelenleg is az intenzív osztályon pihen.

A dubai-i pálya relatíve fiatal kora ellenére immáron második alkalommal volt helyszíne tragédiának: idén áprilisban egy belga autóversenyző, Christophe Hissette hunyt el, miután autója kigyulladt, s már nem tudták megmenteni.


Pascal Grosjean  1971 – 2010

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending