Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb filmszerep a Ducatinak: “A negyedik”

A Ducati mindig nyerő, ha Hollywoodban sportmotorokat keresnek a forgatásra…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A negyedik c. filmben a Hatodik szereplő egy 848-as Ducatival jár… Érted? Ha nem, az sem baj, a lényeg, hogy a 848 és Teresa Palmer is gyönyörű. Újabb szelet a Ducatinak Hollywood csill-vill tortájából, már meg sem tudjuk számolni, hányadik – azért megpróbáltuk összegyűjteni a fontosabb “fellépéseket”.

Tucatnyi hollywoodi produkcióban kaptak már komolyabb szerepet a bolognai masinák, aminek oka az exkluzivitás mellett az időtálló megjelenés lehet. Gondoljunk csak bele, például egy kilencvenes évek környéki mozifilmet igencsak öregítene egy dupla kerek lámpás ZXR vagy CBR, míg a Tamburini-féle Ducatik a mai napig megállják a helyüket, ha a dizájn témáját feszegetjük.

A Ducati legújabb filmszerepe A negyedik c. amerikai sci-fi akciófilmhez fűződik, amelyben egy tűzpiros 848-as kap szerepet Teresa Palmer ausztrál színésznő alatt. Félreértés ne essék, nem elsősorban Palmer kisasszonyról és 134 lóerős V2-eséről szól majd a film, de talán nem véletlen, hogy ezúttal is egy Ducati superbike mellett döntöttek a hollywoodi filmgyárosok. A negyedik (I Am Number Four) egy “akciódús thriller: egy természetfeletti képességekkel megáldott fiú, John Smith történetéről szól, aki az ő megsemmisítésére küldött kegyetlen ellenségei elől menekül. Személyazonosságot vált s városról városra költözik védelmezőjével, Henrivel, így mindig ő a múltnélküli újfiú” Ha érdekel, a hazai mozik február 17. óta vetítik, de szerintünk csak a Ducati (vagy Teresa Palmer) miatt ne ülj be rá – bár a műfaj kedvelői szerint állítólag jó film.


Teresa Palmer és a Ducati 848 A negyedik c. filmben


Már vetítik a hazai mozik a filmet

Az előzetes alapján sajnos úgy tűnik, hogy A negyedikben átvette a számítógép a hatalmat a kaszkadőrök helyett, node mégiscsak sci-fi-ről beszélünk. Nem tudjuk, ez mennyire befolyásolja a motoros jeleneteket és azt sem, hogy mennyi van belőle. Annyi biztos, hogy a Ducati bizony elsőbbséget élvez a világ többi motorgyártójával szemben, ha (sport)motoros ambíciókról van szó a filmvásznon. Néhány bizonyíték, a teljesség igénye nélkül: a legjobb példa talán az 1996-os Ámokfutam c. akciófilm, amelyben párban láthatjuk hosszú percekig a piros 916-osokat. Még pár dicsérő szót is szenteltek a filmben az olasz kéthengeresekre – az egyiket egyébként Laurence Fishburne vezeti. Egy évvel később, 1997-ben a Féktelenül 2 – Teljes gőzzel c. alkotásban kapott szerepet ugyanez a típus. Bár a Féktelenül-folytatásra sokan “hajós film”-ként emlékeznek, de az akciódús mozi elején Jason Patric egy 916-ossal ered a rosszfiúk nyomába (videó). Ha már említettük Laurence Fishburne nevét, nem mehetünk el szó nélkül a 2003-mas Mátrix – Újratöltve c. szuperprodukció mellett, melyben egy speciális, “Mátrix-zöld” 996-os kapott szerepet (ekkor már 999 is volt) Carrie-Anne Moss alatt egy üldözéses jelenet erejéig. Persze számos Ducatit láthattunk még a mozivásznon (pl.: Az olasz meló: 748; NCIS: 749), de a sportmotorokat tekintve talán ezek a legjelentősebb momentumok.

Ámokfutam (1996) – Ducati 916
Mátrix – Újratöltve (2003) – Ducati 996

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending