Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Újabb év, újabb győzelem?

WSBK: Tom Sykestól jövőre folyamatos dobogós helyeket vár a Kawasaki

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Kawasaki

Emlékezetes marad a Kawasaki számára a szeptember 4-i, második WSBK-futam a Nürburgringen. Tom Sykes ugyanis öt év után ismét győzelemre vezette a zöld motort az esős versenyen. Még 2006-ban hasonló körülmények között nyert Chris Walker a Kawával, de az új ZX-10R-nek – és Sykesnak – ez volt az első győzelme. Ez az arany ebben az esetben tényleg aranyat ért, hiszen nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szerződést hosszabíthatott a brit fenegyerek.

Mivel Sykes a közelmúltban aláírt a gyári Kawasaki csapathoz a 2012-es szezonra, csapattársa Joan Lascorz lesz. Sykes volt már tagja a hivatalos alakulatnak és jelenleg is kulcsfigura a ZX-10R fejlesztésében. Lascorz és Sykes túl vannak már az első teszteken, amelyek Portimaóban zajlottak. A csapat szerint az első próba mindkét versenyző részéről eredményes volt.

A KRT (Kawasaki Racing Team) európai logisztikai bázisa Spanyolországban lesz, de az átfogó szabályozás közvetlenül japánból jön majd, hiszen a Kawasaki Superbike program teljes egészében része a KHI (Kawasaki Heavy Industries) programnak.

“Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a Kawasakival és a Ninja ZX-10R-el 2012-ben. Hiszem, hogy a motorban van potenciál, bizonyíték erre a németországi győzelem és a Superpole is Misanóban. Az ilyen eredményeket szeretném rendszeressé tenni a jövőben. A Kawasaki és a csapat is nagyon bízik bennem, úgy gondolom, ha azon a pár beállításon tudunk javítani, gyorsabb lehetek. Nagyon várom, hogy a következő teszt induljon már” – nyilatkozta az immáron világbajnoki futamgyőztes versenyző.


“Fiatal és elszánt, ami igazán jó kombináció a győzelemhez”

“Nagyon örülünk, hogy Tom velünk lesz 2012-ben. A Kawasaki mindig megpróbálja megtartani a versenyzőit, és Tom már régóta végez jó munkát és hoz eredményeket a Kawasakinak. Ő rendelkezik azzal a potenciállal, hogy gyors tud lenni a pályán, ahogy azt láttuk 2011-ben, és most meg kell ismételnie ezt az egész szezonban. Fiatal és elszánt, ami igazán jó kombináció a győzelemhez. Marcel, az új személyzeti főnök is részt vesz minden teszten majd, így szorosabb lesz a kapcsolat a csapaton belül és reméljük sikerül a dobogóért harcolnunk egész évben. Meglátjuk mit mutat majd nekünk Tom a jövő évben” – mondta Guim Roda, a KRT menedzsere.

“Nagyszerű, hogy Tom újra velünk van, 2012-ben is a Superbike világbajnokságon. Nagyon keményen dolgozott a projektünkön az elmúlt két évben és meghozta számunkra az első pole pozíciót és az első győzelmet is az új Ninja ZX-10R nyergében. Az eredmények és a rengeteg befektetett munka alapján Tom jogosan kapott teljes gyári szerződést és a lehetőséget, hogy újra a WSB projektben dolgozhat. Az Ő tapasztalataival és a teljes gyári támogatással japánból,
azt gondolom, Tomnak sikerül egész évben a pódiumon lennie 2012-ben” – Steve Guttridge utolsó mondata talán elsőre merésznek hangzik, de mindenképpen jót tenne az amúgy sem unalmas sorozatnak, ha még egy gyártó beszállna a dobogós helyekért folytatott harcba.


Sykes bízik a Ninjában, jövőre is szeretne felállni a dobogó tetejére
Tom Sykes nyilatkozata az ominózus győzelem után

„Fantasztikus érzés, hogy megszereztem az első Superbike győzelmem az új Kawasakival. Mindenki tudja a csapatban, hogy ha a motor fölé teszem a lábam akkor az annyit jelent, hogy mindent vagy semmit. Ez az én versenyzési stílusom, de szerencsére az elkötelezettségem a sport iránt ma érvényre jutott a második futamban. Volt egy kis előnyöm, aztán ahogy kezdett elfogyni a pályáról a víz, Sylvain (Guintoli) kezdett nyomást gyakorolni rám támadásaival. Ahogy megint elkezdett esni az eső és egyre nőtt az esővíz a pályán, megtaláltam ismét a helyem, és már mosolyogtam a sisak alatt. A misanói futam óta sokat változtattunk a motoron is, így volt benne egy kis hazárdjáték is az eső miatt, mindenesetre a fiúk egy nagyon jó beállítást készítettek ma nekem”

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending