Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb év, újabb győzelem?

WSBK: Tom Sykestól jövőre folyamatos dobogós helyeket vár a Kawasaki

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Kawasaki

Emlékezetes marad a Kawasaki számára a szeptember 4-i, második WSBK-futam a Nürburgringen. Tom Sykes ugyanis öt év után ismét győzelemre vezette a zöld motort az esős versenyen. Még 2006-ban hasonló körülmények között nyert Chris Walker a Kawával, de az új ZX-10R-nek – és Sykesnak – ez volt az első győzelme. Ez az arany ebben az esetben tényleg aranyat ért, hiszen nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szerződést hosszabíthatott a brit fenegyerek.

Mivel Sykes a közelmúltban aláírt a gyári Kawasaki csapathoz a 2012-es szezonra, csapattársa Joan Lascorz lesz. Sykes volt már tagja a hivatalos alakulatnak és jelenleg is kulcsfigura a ZX-10R fejlesztésében. Lascorz és Sykes túl vannak már az első teszteken, amelyek Portimaóban zajlottak. A csapat szerint az első próba mindkét versenyző részéről eredményes volt.

A KRT (Kawasaki Racing Team) európai logisztikai bázisa Spanyolországban lesz, de az átfogó szabályozás közvetlenül japánból jön majd, hiszen a Kawasaki Superbike program teljes egészében része a KHI (Kawasaki Heavy Industries) programnak.

“Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a Kawasakival és a Ninja ZX-10R-el 2012-ben. Hiszem, hogy a motorban van potenciál, bizonyíték erre a németországi győzelem és a Superpole is Misanóban. Az ilyen eredményeket szeretném rendszeressé tenni a jövőben. A Kawasaki és a csapat is nagyon bízik bennem, úgy gondolom, ha azon a pár beállításon tudunk javítani, gyorsabb lehetek. Nagyon várom, hogy a következő teszt induljon már” – nyilatkozta az immáron világbajnoki futamgyőztes versenyző.


“Fiatal és elszánt, ami igazán jó kombináció a győzelemhez”

“Nagyon örülünk, hogy Tom velünk lesz 2012-ben. A Kawasaki mindig megpróbálja megtartani a versenyzőit, és Tom már régóta végez jó munkát és hoz eredményeket a Kawasakinak. Ő rendelkezik azzal a potenciállal, hogy gyors tud lenni a pályán, ahogy azt láttuk 2011-ben, és most meg kell ismételnie ezt az egész szezonban. Fiatal és elszánt, ami igazán jó kombináció a győzelemhez. Marcel, az új személyzeti főnök is részt vesz minden teszten majd, így szorosabb lesz a kapcsolat a csapaton belül és reméljük sikerül a dobogóért harcolnunk egész évben. Meglátjuk mit mutat majd nekünk Tom a jövő évben” – mondta Guim Roda, a KRT menedzsere.

“Nagyszerű, hogy Tom újra velünk van, 2012-ben is a Superbike világbajnokságon. Nagyon keményen dolgozott a projektünkön az elmúlt két évben és meghozta számunkra az első pole pozíciót és az első győzelmet is az új Ninja ZX-10R nyergében. Az eredmények és a rengeteg befektetett munka alapján Tom jogosan kapott teljes gyári szerződést és a lehetőséget, hogy újra a WSB projektben dolgozhat. Az Ő tapasztalataival és a teljes gyári támogatással japánból,
azt gondolom, Tomnak sikerül egész évben a pódiumon lennie 2012-ben” – Steve Guttridge utolsó mondata talán elsőre merésznek hangzik, de mindenképpen jót tenne az amúgy sem unalmas sorozatnak, ha még egy gyártó beszállna a dobogós helyekért folytatott harcba.


Sykes bízik a Ninjában, jövőre is szeretne felállni a dobogó tetejére
Tom Sykes nyilatkozata az ominózus győzelem után

„Fantasztikus érzés, hogy megszereztem az első Superbike győzelmem az új Kawasakival. Mindenki tudja a csapatban, hogy ha a motor fölé teszem a lábam akkor az annyit jelent, hogy mindent vagy semmit. Ez az én versenyzési stílusom, de szerencsére az elkötelezettségem a sport iránt ma érvényre jutott a második futamban. Volt egy kis előnyöm, aztán ahogy kezdett elfogyni a pályáról a víz, Sylvain (Guintoli) kezdett nyomást gyakorolni rám támadásaival. Ahogy megint elkezdett esni az eső és egyre nőtt az esővíz a pályán, megtaláltam ismét a helyem, és már mosolyogtam a sisak alatt. A misanói futam óta sokat változtattunk a motoron is, így volt benne egy kis hazárdjáték is az eső miatt, mindenesetre a fiúk egy nagyon jó beállítást készítettek ma nekem”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending