Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb dobogó Ausztráliában!

Talma a harmadik helyért járó 16 pontot zsebelte be. Meglio Világbajnok!

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

AUSZTRÁLIA, PHILLIP ISLAND – verseny
Remek előjelekkel indult a verseny, hiszen a bemelegítés során Talma mindössze 0,051 hátránnyal a 2. helyen végzett Di Meglio mögött.
A verseny rajta előtt Talmácsi megkapta ugyanazt a kezelést, mint Japánban, így érzéstelenített kézzel vágott neki a 23 körös versenynek. A 9. helyről rajtolt és már a legelején jelentősen előre lépnie, és úgy tűnt sikerül Di Meglioval ellépniük az üldözőktől. Bradl, Olive és Iannone követte őket, és lassan felzárkóztak Talmára, majd megkezdődtek a kemény helyezkedések. A csatározásból később Olive bukás miatt kiállt, majd kezdett kialakulni a befutó is – 1. Di Meglio, 2. Bradl, és 3. Talmácsi vagy Iannone. A befutónál a magyar motoros remekül taktikázott és sérüléstől hátráltatva ismét felért a dobogóra.
Di Meglio győzelme két futammal a szezon vége előtt világbajnoki címmé érett, hiszen Corsi csak a 9. helyen ért célba, így már nincs esélye befogni a franciát.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Először is gratulálok Mike-nak a VB címhez, remek munkát végeztek idén. Visszatérve magamra: kicsit persze sajnálom, hogy elment a VB cím megvédése, de nagyon sok problémával küszködtünk, főleg a szezon első felében. Azonban nagyon örülök, mivel a rossz edzéseket követően sikerült ismét dobogóra állnom. Ezt még én sem hittem volna, hiszen korábban ezen a pályán eddigi legjobb eredményem 7. hely volt. Nagy meccset vívtam Iannone-val, féktávokon a sérülésem miatt nagyon nehéz dolgom volt, de jó taktikát választottam és kihasználva a motorerőt bejöttem 3-nak. Még két futam van hátra, bízom benne, hogy még jobb eredményekkel tudok búcsúzni a 125cc kategóriától.

Verseny végeredmény:
1. Di Meglio
2. Bradl
3. TALMÁCSI
4. Iannone

VB pontállás:
1. Mike Di Meglio 237 pont
2. Stefan Bradl 187 pont
3. Simone Corsi 183 pont
4. TALMÁCSI GÁBOR 181 pont
 Talmácsi Gábor, Ausztrália, 2008

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending