Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb dobogó Ausztráliában!

Talma a harmadik helyért járó 16 pontot zsebelte be. Meglio Világbajnok!

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

AUSZTRÁLIA, PHILLIP ISLAND – verseny
Remek előjelekkel indult a verseny, hiszen a bemelegítés során Talma mindössze 0,051 hátránnyal a 2. helyen végzett Di Meglio mögött.
A verseny rajta előtt Talmácsi megkapta ugyanazt a kezelést, mint Japánban, így érzéstelenített kézzel vágott neki a 23 körös versenynek. A 9. helyről rajtolt és már a legelején jelentősen előre lépnie, és úgy tűnt sikerül Di Meglioval ellépniük az üldözőktől. Bradl, Olive és Iannone követte őket, és lassan felzárkóztak Talmára, majd megkezdődtek a kemény helyezkedések. A csatározásból később Olive bukás miatt kiállt, majd kezdett kialakulni a befutó is – 1. Di Meglio, 2. Bradl, és 3. Talmácsi vagy Iannone. A befutónál a magyar motoros remekül taktikázott és sérüléstől hátráltatva ismét felért a dobogóra.
Di Meglio győzelme két futammal a szezon vége előtt világbajnoki címmé érett, hiszen Corsi csak a 9. helyen ért célba, így már nincs esélye befogni a franciát.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

Először is gratulálok Mike-nak a VB címhez, remek munkát végeztek idén. Visszatérve magamra: kicsit persze sajnálom, hogy elment a VB cím megvédése, de nagyon sok problémával küszködtünk, főleg a szezon első felében. Azonban nagyon örülök, mivel a rossz edzéseket követően sikerült ismét dobogóra állnom. Ezt még én sem hittem volna, hiszen korábban ezen a pályán eddigi legjobb eredményem 7. hely volt. Nagy meccset vívtam Iannone-val, féktávokon a sérülésem miatt nagyon nehéz dolgom volt, de jó taktikát választottam és kihasználva a motorerőt bejöttem 3-nak. Még két futam van hátra, bízom benne, hogy még jobb eredményekkel tudok búcsúzni a 125cc kategóriától.

Verseny végeredmény:
1. Di Meglio
2. Bradl
3. TALMÁCSI
4. Iannone

VB pontállás:
1. Mike Di Meglio 237 pont
2. Stefan Bradl 187 pont
3. Simone Corsi 183 pont
4. TALMÁCSI GÁBOR 181 pont
 Talmácsi Gábor, Ausztrália, 2008

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending