Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb ajándék ötlet: MotoGP A-tól Z-ig

Nem csupán egy évkönyv, hanem egy itthon még nem látott, átfogó MotoGP-kötet

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: annisport.com

Szinte napra pontosan két évvel a Kovács Niki-Tóth Anita szerzőpáros “A-Z igazi Vale” c. könyve után itt az újabb (karácsonyi) meglepetés a gyorsasági motorsport szerelmeseinek. Ezúttal nem egy versenyző életét dolgozták fel, hanem a világ elsőszámú gyorsaságimotoros sorozatát, a MotoGP-t.

A 176 oldal terjedelmű, több mint 500 fotóval illusztrált kiadványban egy különleges poszterrel is kedveskednek a vásárlóknak. Magyarországon eddig még sosem látott tartalmú és formájú könyv jelent meg motorversenyzés legmagasabb iskolájáról: 18 helyszín, 3 kategória, több mint 80 versenyző – egymásnak feszülő gladiátorok, üvöltő lóerők, a végletekig kiélezett harcok, több millió néző. Ez lenne a MotoGP? Igen, és mégis jóval több.

Mint ahogyan a MotoGrandPrix A-tól Z-ig sem egy újabb évkönyv, hanem jóval több. A gyorsasági motoros világbajnokság múltját, jelenét és jövőjét felölelő kötet hétköznapi hősöket mutat be, akik átlagosan háromhetente kockára teszik az életüket, s mégsem a nagy bukástól, a sérüléstől tartanak leginkább – az rémiszti meg őket, hogy kudarcot vallanak, veszítenek… Hogyan épül fel a kétkerekű száguldó cirkusz? Kik mozgatják a háttérben a szálakat? Hány ember megfeszített, profi munkájára van szükség, hogy egy-egy versenyzőből bajnok legyen? Hogyan élnek a pilóták és a csapatok? Most kiderül.

Exkluzív interjúk – Jorge Lorenzo, Toni Elías, Marc Márquez vagy éppen Nicky Hayden –, amelyek bemutatják, kik rejtőznek a sisakrostélyok mögött – sztárok, mégis hús-vér emberek. Kulisszatitkok, ellopott pillanatok, ennek a misztikus világnak a háttere. Több száz, eddig sehol sem látott fénykép, statisztikák, érdekességek, titkok a MotoGP hermetikusan zárt világából, s egy plakát a királykategória pilótáinak autogramjával – amely igazi kincs a rajongóknak.


A www.annisport.com oldalon keresztül kedvezményesen rendelheted meg a könyvet
A MotoGP A-tól Z-ig szerzőpárosa

Kovács Nikolett
Négyéves kora óta versenyszerűen motorozik, így nem ismeretlen számára a motorsport. Végigjárta a szamárlétrát, 1997-től a 125 GP kategóriában versenyzett, 2002-ben debütált az Európa-bajnokságon. Állt dobogón Alpok-Adria bajnoki futamon, szerzett pontot az Eb-n és első magyar nőként kapott lehetőséget a világbajnoki bemutatkozásra. Mindezt, természetesen férfiak között érte el. 2008-ban kategóriát váltott, azóta egy stock600-assal versenyez. Még debütáló évében harmadik lett a női Európa-bajnokságban. Ugyanebben az évben az Év motorversenyzőjének választották Magyarországon. Újságíróként 2003 óta tevékenykedik, jelenleg a SZTÁR SPORT munkatársa, de 2010-ben a német nyelvterületeken kapható Motor Sport Aktuellben is jelent meg cikke és számos fotója – mert az utóbbi években fotósként is kipróbálta magát. A MotoGP-ben 2007-ben akkreditált először sajtósként. Azóta számos versenyen megfordult, 2010-ben tengerentúli futamokra is volt szerencséje eljutni, miközben a Magyar Nagydíjon a Formula-1-be is belekóstolhatott.

Tóth Anita
Tizenöt éve a Nemzeti Sport autó-motorsport szakírója, tudósít a gyorsasági motoros világbajnokság, a rali országos és világbajnokság eseményeiről, valamint hét alkalommal követte végig a helyszínen a világ leghosszabb és legnehezebb sivatagi versenyét, a Dakar-ralit. A Formula-1-es Magyar Nagydíjak idején ő a sportnapilap egyik helyszíni tudósítója a Hungaroringen, de szerzett tapasztalatot a legendás Le Mans-i 24 órás viadalról is. Exkluzív interjúkat készített jó néhány világhírű autó- és motorversenyzővel, többek között Casey Stonerrel, Carlos Sainz-cal, Sébastien Loebbel, Stéphane Peterhansellel, Marc Comával, Jean Alesivel vagy éppen Sebastian Vettellel. Szenvedélye az autó és motorsport – másfél évtized után is ugyanúgy szereti a sportágat, mint amilyen izgalmasnak találta az első alkalommal. Csak persze jóval több a tapasztalat a háta mögött.


Kovács Niki (SZTÁR SPORT) és Tóth Anita (Nemzeti Sport)

Kovács Nikiék előző, Vale Rossi életéről szóló könyvéből is rendelhetsz, méghozzá féláron

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending