Csatlakozz hozzánk
MPS AIRFORM

Hírek

Újabb ajándék ötlet: MotoGP A-tól Z-ig

Nem csupán egy évkönyv, hanem egy itthon még nem látott, átfogó MotoGP-kötet

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: annisport.com

Szinte napra pontosan két évvel a Kovács Niki-Tóth Anita szerzőpáros “A-Z igazi Vale” c. könyve után itt az újabb (karácsonyi) meglepetés a gyorsasági motorsport szerelmeseinek. Ezúttal nem egy versenyző életét dolgozták fel, hanem a világ elsőszámú gyorsaságimotoros sorozatát, a MotoGP-t.

A 176 oldal terjedelmű, több mint 500 fotóval illusztrált kiadványban egy különleges poszterrel is kedveskednek a vásárlóknak. Magyarországon eddig még sosem látott tartalmú és formájú könyv jelent meg motorversenyzés legmagasabb iskolájáról: 18 helyszín, 3 kategória, több mint 80 versenyző – egymásnak feszülő gladiátorok, üvöltő lóerők, a végletekig kiélezett harcok, több millió néző. Ez lenne a MotoGP? Igen, és mégis jóval több.

Mint ahogyan a MotoGrandPrix A-tól Z-ig sem egy újabb évkönyv, hanem jóval több. A gyorsasági motoros világbajnokság múltját, jelenét és jövőjét felölelő kötet hétköznapi hősöket mutat be, akik átlagosan háromhetente kockára teszik az életüket, s mégsem a nagy bukástól, a sérüléstől tartanak leginkább – az rémiszti meg őket, hogy kudarcot vallanak, veszítenek… Hogyan épül fel a kétkerekű száguldó cirkusz? Kik mozgatják a háttérben a szálakat? Hány ember megfeszített, profi munkájára van szükség, hogy egy-egy versenyzőből bajnok legyen? Hogyan élnek a pilóták és a csapatok? Most kiderül.

Exkluzív interjúk – Jorge Lorenzo, Toni Elías, Marc Márquez vagy éppen Nicky Hayden –, amelyek bemutatják, kik rejtőznek a sisakrostélyok mögött – sztárok, mégis hús-vér emberek. Kulisszatitkok, ellopott pillanatok, ennek a misztikus világnak a háttere. Több száz, eddig sehol sem látott fénykép, statisztikák, érdekességek, titkok a MotoGP hermetikusan zárt világából, s egy plakát a királykategória pilótáinak autogramjával – amely igazi kincs a rajongóknak.


A www.annisport.com oldalon keresztül kedvezményesen rendelheted meg a könyvet
A MotoGP A-tól Z-ig szerzőpárosa

Kovács Nikolett
Négyéves kora óta versenyszerűen motorozik, így nem ismeretlen számára a motorsport. Végigjárta a szamárlétrát, 1997-től a 125 GP kategóriában versenyzett, 2002-ben debütált az Európa-bajnokságon. Állt dobogón Alpok-Adria bajnoki futamon, szerzett pontot az Eb-n és első magyar nőként kapott lehetőséget a világbajnoki bemutatkozásra. Mindezt, természetesen férfiak között érte el. 2008-ban kategóriát váltott, azóta egy stock600-assal versenyez. Még debütáló évében harmadik lett a női Európa-bajnokságban. Ugyanebben az évben az Év motorversenyzőjének választották Magyarországon. Újságíróként 2003 óta tevékenykedik, jelenleg a SZTÁR SPORT munkatársa, de 2010-ben a német nyelvterületeken kapható Motor Sport Aktuellben is jelent meg cikke és számos fotója – mert az utóbbi években fotósként is kipróbálta magát. A MotoGP-ben 2007-ben akkreditált először sajtósként. Azóta számos versenyen megfordult, 2010-ben tengerentúli futamokra is volt szerencséje eljutni, miközben a Magyar Nagydíjon a Formula-1-be is belekóstolhatott.

Tóth Anita
Tizenöt éve a Nemzeti Sport autó-motorsport szakírója, tudósít a gyorsasági motoros világbajnokság, a rali országos és világbajnokság eseményeiről, valamint hét alkalommal követte végig a helyszínen a világ leghosszabb és legnehezebb sivatagi versenyét, a Dakar-ralit. A Formula-1-es Magyar Nagydíjak idején ő a sportnapilap egyik helyszíni tudósítója a Hungaroringen, de szerzett tapasztalatot a legendás Le Mans-i 24 órás viadalról is. Exkluzív interjúkat készített jó néhány világhírű autó- és motorversenyzővel, többek között Casey Stonerrel, Carlos Sainz-cal, Sébastien Loebbel, Stéphane Peterhansellel, Marc Comával, Jean Alesivel vagy éppen Sebastian Vettellel. Szenvedélye az autó és motorsport – másfél évtized után is ugyanúgy szereti a sportágat, mint amilyen izgalmasnak találta az első alkalommal. Csak persze jóval több a tapasztalat a háta mögött.


Kovács Niki (SZTÁR SPORT) és Tóth Anita (Nemzeti Sport)

Kovács Nikiék előző, Vale Rossi életéről szóló könyvéből is rendelhetsz, méghozzá féláron

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés

Trending