Connect with us

Hírek

Újabb részletek kerültek napfényre a 2020-as Honda Africa Twin 1100-ről

Változó szelepvezérlés, nagyobb idomok és még több új infó derült ki az egyik legnagyobb Honda modellről, feltehetőleg belsős forrásokból. Jön a Honda Africa Twin 1100

Published

on

Sportster
RST AIRBAG

Idén februárban röppent fel először a pletyka, miszerint a Honda CRF1000L, avagy népszerűbb nevén az Africa Twin 2020-ra mind hengerűrtartalomban, mind méretben gyarapodni fog kicsit az előző modellhez képest.

Ez mostanra annyiban lett pontosabb, hogy a 998 cm3 1080-ra hízik és a külső dizájn is agresszívabb, frissebb lesz. Az is kiderült, hogy az új motor már megfelel az Euro5-ös elvárásoknak, amit a BMW R 1250 GS-ben és a Ducati Multistrada 1260-ban is használatos műszaki megoldással értek el. Nem kell nagy prófétának lenni, hogy leessen: a Honda saját változó szelepvezérlésről, avagy a VVT-ről van szó, a különbség csupán annyi, hogy a BWM Shiftcam technology-nak, a Ducati pedig Desmodromic Variable Timing-nak, vagy röviden csak DVT-nek hívja.

Az új erőforrás

Újabb infó morzsák

Kezd összeállni a kirakós, hiszen már korábban voltak arra utaló nyomok, hogy valami komoly újdonságon dolgozik a szárnyas márka, mivel nemrégiben lefoglalták a VVT rendszer szabadalmát. De ha hihetünk a forrásnak, akkor a fényszórók is nagyobbak lesznek és kanyarkövető funkcióval is el lesznek látva, valamint a komplett idomzat is megújul. Az üzemanyagtank is megérdemel pár szót, hiszen az eddigi 18.8 liter helyett a 2020-as modell már 24 liternyi benzint tud befogadni. Ez a sok újítás persze a súlyra is kihatással lesz, arról viszont még nincs konkrét infó, hogy mennyit fog nyomni az új Africa Twin.

Egy ilyen végeredménnyel kiegyeznénk

Ha addig nem szivárognak ki új részletek, akkor kénytelenek leszünk kivárni a 2019-es EICMA kiállítást, ahol remélhetőleg többet részletet is fel fog fedni a Honda az új motorról.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending