Csatlakozz hozzánk

Hírek

Újabb motoros sebesség rekord kísérlet, viszont ezúttal nem szárazföldön hanem vizen!

Az elkövető motoros pedig a milánói Luca Colombo, aki persze egy alaposan átalakított Honda CRF450L krosszmotorral vágott neki a nem mindennapi kihívásnak és beállította a vízen elért motoros sebességi rekordot

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

A Honda nyilván úgy lett átalakítva a rekord kísérlethez, hogy ne jelentsen gondot a vízen való tempós haladás, ehhez előre és hátra is egy-egy méretes “sítalpat” szereltek, valamint a hátsó abroncsot is érdemes közelebbről megnézni. Az ugyanis inkább hasonlít egy vízkerékre mintsem hagyományos gumira, de hát a cél szentesíti az eszközt, ahogy a mondás tartja, a cél itt pedig a nem elsüllyedés. Ciki is lenne, ha a szintén szponzor SC-Project kipufogó telemenne vízzel.

Veterán motoros rekorder

A titok viszont roppant egyszerű, hogy egy klasszikus videót idézzünk, “nem veszed el a gázt”. Tehát annyi a megoldás, hogy nyélen kell végigmenni az egész távon, vagyis tavon. Luca (k-val ejtsük ki kérem) nem először próbálkozott ilyen őrültséggel: tavaly az édes vízen motorral megtett legnagyobb táv rekordját döntötte meg, akkor öt percen át 5.5 kilométert tett meg, a csúcssebessége 83 km/h volt. Ezúttal a helyszín a Comói-tó, Olaszország harmadik legnagyobb tava, de ez a próbálkozás nem a távolságról szólt, hanem a sebességről. Az eddigi rekordot az ausztrál Robbie Madison tartotta, 93.3 km/h-val, de nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy Július 6-án Colombo sikeresen megdöntötte ezt, így már 104 km/h az új rekord a kategóriában.

Szerencsére az SC-Project kipufogó se ment tele vízzel, amiből egyébként nálunk is be tudtok szerezni magatoknak egyet (vagy többet is).

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending