Csatlakozz hozzánk

Hírek

“Új” Yamaha offroad modellek

Sok új, 2011-es hangvillás modellt ismerhettünk meg – kevés változtatással

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoRace.hu

A hangvillások a jövő évre tervezett újabb modelljeikről is fellebbentették a fátylat, amelyek forradalmi újításokat ugyan nem tartalmaznak – következzék a lista.

A Yamaha YZ-sorozat 37 éves múltra tekint vissza, öt modell fogja alkotni 2011-ben ezt a kategóriát. Az egyetlen közülük, amely mechanikus értelemben módosítva lett, az YZ450F, amelyre a Superkrossz-és Motokrossz-bajnok James Stewart választása is esett.

Ebben a kuplung tolórúd-kart kapott, amely hosszú távú használat kényelmének javítását célozza meg. A gép benzintankja is megnőtt kicsit, pár deciliterrel többet lehet majd tankolni a jó kis versenynaftából. Az YZ250F, a fiataloknak szánt YZ250 és YZ125, és a kezdő szintű YZ85 változatlan marad. A többcélú használatra alkalmas modellek változatlan technikai paraméterekkel maradnak forgalomban, így a befecskendezős WR250X supermoto és a WR250R enduro, illetve az újonc-barát XT250 és TW200 modellek a már megismert specifikáció szerint kaphatók majd.


Az YZ-sorozat – egyetlen tagját leszámítva – változatlan marad

Magyarán szólva a fenti motorok 2011-es frissítése majdhohynem kimerül a sajtóközlemény kiadásában, ami felvetheti a kérdést, hogy ekkora nadrágszíj-szorításra kényszerül a Yamaha? Másik oldalról vizsgálva viszont lehet, hogy visszatérünk a normális kerékvágásba? Azaz: minek változtatni azon, ami egyébként jól működik? Csak azért, mert a naptárunkon az évszám eggyel több lesz? Talán mindkét dolog szerepet játszik a minimális változások eszközölésében, az viszont biztos, hogy 2011-ben is választhatnak majd a Yamaha-rajongók maguknak minden kategóriából valami jó kis vasat.


Az idei WR250X-et mi is tesztre fogtuk, hamarosan beszámolunk tapasztalatainkról

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending