Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új szponzor a Yamahánál

A hangvillások MotoGP csapata hamar új olajcéget talált…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek

A nemrégiben távozó Petronas helyére a Yamaha máris képes volt egy új szponzort szerezni a japán Eneos képében, amely a szigetország piacvezető olajipari vállalatának, a Nippon Oil-nak a terméke.

Azt egyelőre persze nem lehet tudni, hogy milyen feltételekkel köttetett meg a szerződés a két fél között, vagyis hogy az „Eneos” felirat mekkorában, hol és milyen formában kap majd helyet a Yamaha gyári csapatának motorjain és ruházatán.

Emellett az is egyfajta kérdés még, hogy az Eneos színvilágából – amely mellesleg ebből a szempontból kísértetiesen hasonló a Repsolra a maga narancs-piros színeivel – vajon kerül-e majd a motorra, vagy szimplán csak az „Eneos” felirat ékesíti majd valahol az YZR-M1-et (akárcsak a korábbi szponzor, a Petronas olajcég). Az Eneos egyébként eddig leginkább autósportok támogatásában jeleskedett, hiszen 2011-ben például ők voltak a Super GT Lexus Le Mans Eneos Team főtámogatói, míg korábban – a már megszűnt – Honda Racing F1 Team-et is szponzorálták. A Yamaha-Eneos házasság kapcsán kérdés még az is, hogy a hangvillások megtartják-e a mondhatni „házi szponzorukat”, a Yamalube-t, amely az Eneos egyik legnagyobb riválisa. Persze talán úgy járna a legjobban a csapat, ha mind a két olajcég támogatná, hiszen ami azt illeti, a Yamaha nincsen nagyon eleresztve szponzorok terén…


2012-ben vajon milyen festésű motorról rántja majd le a leplet Spies és Lorenzo?


Lehet, hogy a rivális csapat színeibe öltözik a Yamaha is…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending