Connect with us
Suzuki
just1 mx

Vezetéstechnika

Új színekben a Safety-Hungary

Bővebb ismertető a megújult arculatú Motorkerékpáros Vezetéstechnikai Képzésről

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Szöveg: Safety-Hungary

A magyar motoros társadalom mára már tisztában van a Safety-Hungary kifejezés jelentésével és törekvéseivel. Aki esetleg mégsem, az most ezt az írást olvasva alaposan megismerheti a hondás Vezetéstechnikai Képzést, de bárki számára hasznos és érdekes információkkal szolgálhat. Két év után a Safety arculatot vált, amit az európai ember által “félreértelmezhető” asszociációkkal magyaráznak.

Elsődleges feladatunk és célunk a motorkerékpárosokat érintő közúti balesetek számának csökkentése, melyet a motorosok vezetéstechnikai képességeinek és vezetési kultúrájának módszeres elméleti és gyakorlati továbbfejlesztésével kívánunk elérni.

A továbbképzési tanfolyamok alapját – nemzetközi mintát követve – a Honda által közel 40 évvel ezelőtt Japánban útjára indított vezetéstechnikai továbbképző rendszer adja, melyet a Honda azóta is központilag folyamatosan fejleszt és bővít. A magyarországi létesítményen kívül világszerte 23 országban működnek a Honda tematikáját alkalmazó vezetéstechnikai oktatóközpontok, ahol már összesen több mint 6 millió motoros kapott kiemelkedő színvonalú továbbképzést.

Instruktorainkat Törökországban és Távol-Keleten képezték ki tapasztalt külföldi vezető-instruktorok annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú továbbképzéseket nyújthassuk Magyarországon is. Továbbképzéseinken mindenki megtalálhatja a számára érdekes és fontos fejlesztendő területet, legyen ő egy jogosítványát frissen megszerző vagy már hosszú évek óta motorozó tapasztalt motoros. A magabiztos és biztonságos közúti közlekedéshez elengedhetetlen készségszintű vezetéstechnikai tudást csak módszeres és rendszeres gyakorlás segítségével lehet elérni.


“Olyan nincs, hogy valaki TUD motorozni” – a jó motoros is holtig tanul

A közel 2000 négyzetméteres aszfaltos tanpályával rendelkező modern létesítményünkben az érdeklődő motorosok biztonságos körülmények között, különlegesen felkészített és bukócsővel ellátott motorkerékpárjainkkal (125, 250, 500 cm3) tudnak szinte minden közlekedési helyzetet gyakorolni, miközben profi instruktoraink folyamatosan egyénre szabott visszajelzéseket adnak a fejlesztendő területekről. Saját motorkerékpárral nem lehet részt venni a tanfolyamokon. Lényeges hangsúlyozni, hogy továbbképzéseink nem csak Honda motorkerékpárral rendelkező motorosoknak szólnak!

Az egymásra épülő szintekből (1-2-3 szint) álló képzési rendszerünk segítségével mindenki alaposan megismerheti és hatékonyan továbbfejlesztheti vezetéstechnikai képességeit. A tanfolyamainkat úgy alakítottuk ki, hogy Vendégeink ismeretei és gyakorlati készségei mindig a legintenzívebben fejlődhessenek. A Budapest X. ker., Kozma u. 3. szám alatt zajló tanfolyamok időtartama túlnyomó részben két teljes nap, maximum 10 fő részvételével és két instruktor felügyeletével. Az egész évben szinte megszakítás nélkül – a hétfők kivételével minden nap – működő képzésünk alap tréningjei mellett léteznek még teljesen kezdőknek szóló (Bevezető szint), kifejezetten robogósoknak szánt (1-2-3 szint), utassal együtt motorozóknak szóló (Tandem), valamint a téli időszakban fedett pályás tréningtípusok is. Annak érdekében, hogy olyan Vendégeinket is fogadni tudjuk, akik nehezebben tudnak távol maradni a munkájuktól, 2009 eleje óta délutáni kezdésű, estébe nyúló tanfolyami alkalmakat is kínálunk a motoros szezonban. Fel vagyunk készülve arra is, hogy igény esetén, akár több fokozatban és nagymértékben módosítsuk a motorkerékpárjaink eredeti ülésmagasságát, hogy alacsony termetű Ügyfeleink is kompromisszumok nélkül élvezhessék tréningjeinket.


A biztonság a legfontosabb – inkább továbbképzésre költs, mint haszontalam extrákra

Vendégeink számára biztosítani tudunk bukósisakot és protektorokat (térdvédőt, könyökvédőt, bokavédőt és igény esetén mellvértet), valamint esős időjárás esetén esőruhát is. A tanfolyam részvételi díja magában foglal meleg ebédet, korlátlan ásványvíz fogyasztási lehetőséget ásványvíz-adagolónkból, és a téli időszakban forró teát. Továbbképzési tanfolyamainkra jelentkezni kizárólag internetes honlapunk (www.safety-hungary.hu) jelentkezési oldalán lehet egy rövid és egyszerű regisztrációt követően. A folyamatosan továbbfejlesztett on-line regisztrációs rendszerünk automatikus e-mail és SMS kommunikáció útján biztosítja Ügyfeleink számára a pontos és megbízható tájékoztatást, teljes összhangban általános minőség-célkitűzéseinkkel.

A tanfolyami részvételi díjak összegének megállapításánál és a támogatói kör felépítésénél mindig az volt a legfontosabb kritérium, hogy a lehető legtöbb motoros számára tudjuk elérhetővé tenni továbbképzéseinket. A nálunk eddig megfordult Vendégek (évente kb. 1.000 – 1.200 fő) visszajelzései, a szaksajtó és a szakma általános véleménye alapján is büszkén állíthatjuk, hogy hazánkban a motoros vezetéstechnikai továbbképzések tekintetében az egyik leghangsúlyosabb és egyik legmagasabb színvonalú képzést nyújtjuk. A kezdeményezésünk társadalmi felelősségvállalási céljait már az első pillanattól magáénak érezte a General Biztosító Generali a Biztonságért Alapítványa és az ORFK-OBB Országos Balesetmegelőzési Bizottság is, akik támogatásukkal álltak mellénk és hosszútávon kívánják segíteni munkánkat.


Az instruktorok minden feladatot szemléltetnek – akár a rossz példát is bemutatják

2010 augusztusától új arculattal

Kezdésünk évében, 2008-ban egy olyan, Japánból származó általános arculati elemmel (felhő és szivárvány logó) indult el a működésünk, ami az európai országok társadalmaiban félreértelmezhető üzenetet közvetíthet, ezért most úgy döntöttünk, hogy lecseréljük ezt az arculati elemet. Az új arculati elem egy olyan, zöld színdominanciájú logó, amely két szimbolikus motorkerékpárost, egy felnőttet és egy gyermeket ábrázol központi elhelyezésben. A két motorkerékpáros szimbólumot harmonikusan körülöleli három vigyázó kéz, amelyek a Honda átfogó biztonsági koncepciójának három elemét szimbolizálják: az AKTÍV, a PASSZÍV és a PREVENTÍV biztonságot. A logó zöld színvilágával összhangban módosítottuk instruktoraink egyenruhájának domináns színeit is.


A régi (szivárványos és félreérthető) logó és az új Safety-embléma

Az eredeti elnevezésünket nem változtatjuk meg, tehát marad Safety-Hungary, „A Motorkerékpár Vezetéstechnikai Képzés”. A jövőben kizárólag az új arculati elemeket fogjuk használni minden megjelenésünkben és eszközünkön.

Safety-Hungary 1. szintű tanfolyam

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending