Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új ruhában a kis CBF: Honda CB125F 2015

Hamarosan hazánkban is kapható: a Honda kihozta azt a maximumot a bevált CBF-ből, amit ilyen árért adni lehet – teljesen új dizájn a nagyobb nakedek mintájára, finomított technikai körítéssel

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 januar
RST AIRBAG

A nakedek iránti kereslet évről évre növekszik Európában, ez hívta életre a megújult CB125F-et, amely a CB-család (500F, 650F) frissebb, agresszívabb megjelenését öltötte magára. Könnyű kezelhetőségét továbbfejlesztett (megerősített) felfüggesztések és 18 colos felnik fokozzák. A léghűtéses erőforrás az alsó és középső fordulatszám-tartományban egyaránt nyomatékosabb lett valamivel, és az új hengerfejnek, illetve kiegyensúlyozó tengelynek köszönhetően nem rezonál annyira (és csendesebb), mint a “jogelőd” CBF125.

Hornetes sárgában is kapható a bordó, a fekete és a fehér mellett

Természetesen PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszer táplálja a 10 lóerős (és 10Nm-es) blokkot, így a fogyasztása is igen kedvező: mindössze 1,95l/100km (a Honda mérései szerint), így a 13 literes benzintartállyal akár 600 kilométert (!) is megtehetünk. A befecskendezés működését a legmodernebb mágnesszelepek teszik hatékonyabbá, ezáltal szélsőséges időjárásban is mindig könnyen indítható a motor (ezt azért tartottuk fontosnak megjegyezni, mert a kánikulában akadtak problémáink a korábbi tartósteszt CBF125-tel).

Divatos lett a minden lényegest, de semmi extrát nem mutató műszerfal is

A 775 milliméter ülésmagasságú kezdő- és ingázómotor menetkész tömege 128kg. A hátsó futóműnél alkalmazott dupla rugóstagok előfeszítése öt lépcsőben változtatható, a valamivel “combosabb” első villák 120 milliméteres rugóúton dolgoznak. Elöl 240 milliméter átmérőjű, kétdugattyús nyereggel társított tárcsa, hátul 130 milliméteres dobfék felel a lassításért – mint eddig.

Az új CB125F idomzatán a kéthengeres CB500F és a négyhengeres CB650F vonalai köszönnek vissza

Ahogy a korábbi CBF esetén is, továbbra is kiemelkedő hétköznapi használati értékkel és hondás összeszerelési és anyagminőséggel számolhatunk – valamint alacsony fenntartási költségekkel. További jó hír, hogy az importőr kedvező vételárat is ígér: “a fejlesztések és a minőség dacára a 2015-ös CB125F-et rendkívül versenyképes áron kínálják majd a kereskedések”

17 helyett immáron 18 colos, hatágú felnik a nagyobb CBF-ek stílusában – a fék a régi, a felfüggesztés valamivel erősebb lett

Érezhetően erősebb és kifinomultabb lett – mondja a Honda

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending