Connect with us
Suzuki

Hírek

Új Pannonia: ilyen is lehetne

A 033 csupán álom, erős ducatis beütéssel. De nagyon szép.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Zerotrentatre, azaz nullaharminchárom – ezt a nevet kapta ez a gyönyörű Pannonia koncepció. Olasz név, olasz formák, nem véletlenül: az alkotó egy Torinóban dolgozó fiatal magyar formatervező, Juhász Tibor.

A 033-as nem retromotor, szinte teljesen szakít a hagyományokkal. Megjelenése modern és minimalista, jó arányban keverednek benne a csupasz izomgépek és az épített low-riderek stílusjegyei. A blokk, a váz, az egyoldali lengőkar és a kerekek esetében egyértelműen a Ducatik adták az inspirációt, de ez egyáltalán nem baj. Nem lenne rossz, ha az új Pannoniához Bolognából kellene rendelni egyes alkatrészeket, ahogyan az a Bimotánál is történik. Bár a szépséget nem lehet objektíven megítélni, mi azt mondjuk, sokkal jobban néz ki a Zerotrentatre, mint az új Pannoniák gyártására alakult (de mostanság magáról nem sokat hallató) Magyar Motorkerékpár Kft. elképzelése, a TL 2007. Juhásznak nincsenek konkrét tervei a 033-mal kapcsolatban, bevallása szerint csupán egy korábbi munkájának újragondolásáról van szó.

A Pannonia Zerotrentatre 27 éves alkotója a szegedi Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában szobrásznak tanult, 2005-ben a Nyugat-Magyarországi Egyetemen ipari formatervezői diplomát szerzett, majd ösztöndíjasként folytatta tanulmányait a lehető legjobb helyen: Milánóban és Torinóban, az olasz dizájn két fellegvárában. Juhász jelenleg a Fiat formatervező központjának munkatársa.

A magyar motorgyártás feltámasztására időről időre jelentkeznek lelkes, motormániás álmodozók – nem bántásnak szánjuk e jellemzést –, de eddig csak a Danuviának sikerült kézzelfogható eredményt letennie az asztalra. Ők tavaly év végén egy supermoto és egy retro stílusú csupasz gép prototípusát is bemutatták, a motorok (és egy szép hölgy) fotóit, illetve a cégtulajdonossal készített interjút itt találjátok.

Galéria: Pannonia ZerotrentatreSportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending