Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új motor a Yamahától: MT-01 SP

Nem áprilisi tréfa, a hangvillások tényleg új modellváltozattal rukkoltak elő.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Teljesen váratlanul botlottunk bele az MT-01 SP március 31-én közzétett sajtóanyagába a Yamaha médiaoldalán. Annyira új a moci, hogy e cikk megírásakor a magyarországi importőr honlapján még nem volt információ róla, sőt a Google is hiába keresett magyar nyelvű hírt a gépezettel kapcsolatban. Szóval, ha minden igaz, itthon a Tesztmotor.hu ad először hírt az SP-ről.

A típusnév jól hangzó, kétbetűs utótagja kissé megtévesztő, legalábbis mi egy cseppet csalódottak voltunk a technikai adatlap átböngészése után. Az SP jelölés ellenére nem egy hardcore, együléses, agyonszteroidozott egzotikumról van szó, csupán egy puccos, jól felszerelt, korlátozott példányszámban készülő kiadásról.

Félre ne értsétek, azoktól a szépséges, kimondottan az MT-01-hez fejlesztett Öhlins holmiktól mi is erős izgalmi állapotba kerülünk, a két színben pompázó ülés, a piros-fehér fényezés és az aranyszínű kerekek nagyon jól mutatnak, és szépen hangzik az is, hogy elölre 120/70-es, hátulra 190/50-es Pirelli Diablo Rosso gumi került. De hol vannak a pluszlóerők, a dübörgő motorhang? Ja, hogy vegyük meg valamelyik Stage tuningkészletet? Hát jó, bár ez igazán jöhetett volna szériában…

Ehelyett van itt még néhány apró figyelmesség: vastagabb kormány új kiemelőkkel, hogy sportos, mégis kényelmes legyen az üléspozíció, egy kis extra krómozás itt-ott, és speciális, vékony védőréteg a kipufogócsöveken.

Az MT-01 SP áráról egyelőre nincs információnk, de valószínűleg nem lesz túl szerény az árcédula, hiszen az alapkivitelért is közel 3,9 millió forintot kell kicsengetni. A 2008-ból megmaradt modellek kulcsát viszont már 3,5 millióért a kezedbe nyomják.Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending