Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új motoGP pályák a láthatáron

Nem, sajnos nem a Balatonring, hanem India és Abu Dahbi szállna be a buliba…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoGPhírek.hu

Nagy valószínűséggel 2012-től egy újabb pályával bővül a MotoGP versenynaptára. Elvileg két év múlva már Indiába is ellátogatna a Gyorsasági Motoros Világbajnokság mezőnye.

A Greater Noida-i pályán jövőre elvileg versenyezni fog a Forma-1, majd 2012-ben a MotoGP. Azt természetesen egyelőre nem tudni, hogy valamelyik nagydíj helyére, vagy pedig úgymond „bónuszpályaként” kerül majd be a MotoGP versenynaptárába az indiai aszfaltcsík.

Az IRTA elnöke, Mike Trimby elmondása szerint a távol keleti országban igen nagy az érdeklődés a MotoGP iránt, akárcsak Abu Dhabiban, ahol szintén szeretnének 2012-től MotoGP futamokat rendezni. Erről az egészről persze, nekünk, magyaroknak, mi más juthatna az eszünkbe, ha nem a Balatonring, amit elkezdtek építeni, majd hosszas agónia után félbehagytak. Úgy tűnik, hogy rajtunk kívül mindenki jó biznisznek tartja a MotoGP viadalt, egyedül csak mi nem – hiszen ha nem lenne így, akkor nyilván az illetékesek mindent megtennének azért, hogy felépüljön végre a magyar MotoGP pálya.


Már Indiában is népszerű a motoGP – valószínű, hogy előbb rendeznek futamot, mint mi

Persze a Dorna nem fog a fenekén csücsülni és várni, amíg „szerencsétlen magyarok” eldöntik végre, hogy élnek-e a lehetőséggel Pláne, hogyha nem egy olyan ország van, ahol akár már holnap pályára gurulhatna mindhárom géposztály. Na de vajon Indiának vagy Abu Dhabi-nak hol van világbajnok motorosa? Nemhogy világbajnokuk, de versenyzőjük sincs egyik kategóriában sem…


Abu Dahbiban nem pénzkérdés a GP rendezés…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending