Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új kezekben az MV Agusta

Az MV Agusta magyar importőrsége átvándorolt a Furioso-hoz, és két F4R 312 már el is kelt. Így kell ezt csinálni.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az MV Agusta magyar importőrsége átvándorolt a Furioso-hoz, és két F4R 312 már el is kelt. Így kell ezt csinálni.

Ami autóban a Ferrari, az motorban az MV Agusta. Mind a vonalaikat átjáró olasz stílus, mind az idomokon napfényként szikrázó szenvedély, mind a két gyár mögött álló büszke és legendás múlt, mind a felszín alatt meghúzódó technikai érték ugyanazt az érzést kelti. Aki az MV Agusta mellett dönt, az az addigi sok kis kaland után készüljön fel egy életre tartó szerelemre. Nézzetek rá a Brutale-ra, vagy egy F4-re és garantáltan dobban a szív.

Tudom, az előbbi felvezető kicsit idealisztikusan, túlzóan csöpögős, mégis van benne némi igazság. Szinte biztos vagyok benne, hogy 10 motorosból 7 MV Agustát választana magának, ha bármire rábökhetne a piacon. Ez sem, ss az se a véletlenek műve, hogy az F4 1000 az az egyetlen motor, ami művészeti remekként mind a mai napig ki van állítva a híres new yorki Guggenheim múzeumban. Ez persze a már nyugdíjba vonult Massimo Tamburini fő érdeme, de időközben egy egész kis csapatot tanított ki a stílusról, akik ugyanúgy viszik tovább munkásságát.

No, de nem az olasz dizájn előtti tisztelgésem az apropó, ami miatt most emvézek itt nektek. Ha élőben is meg szeretnétek nézni egy F4-est, vagy a naked MV-t, egyetlen hely van egész Magyarországon, ahol biztosan mindig találkozhattok velük. A Furioso Kft. szervizében (a SuperZone és az Eurocenter mellett) mindig áll egy-kettő ezekből a csodákból. Egyrészt azért, mert ők az olasz motorok első számú doktorai, másrészt azért, mert ők lettek az MV Agusták magyar importőrei. A legjobb helyre került ez a tiszt, a tulajdonos szerintem mióta az eszét tudja olasz motorokkal dolgozik, igazi szerelmese ezeknek a márkáknak.

Nem rég fel is hívtak engem, és megkérdezték láttam-e már dobozból bontogatott F4-est. Természetesen „nem” volt a válasz, és mivel öt percre vannak a Furiosoék, már indultam is bontani. Odaérve megtudtam, hogy két gyönyörű fehér F4R 312 talált gazdára, ezért látok rögtön két nagy fadobozt. Ha rosszmájú akarok lenni, akkor azt mondom, hogy már most elérték a tavalyi eladásokat, de nem leszek az :). Miközben a szerelők feszegették az egyik ládát, csillogó szemeim egy nagyobb kupacnyi MV Agusta-s felsőre vándoroltak tovább. Kérdő tekintetemre akkor tudtam meg, hogy ők lettek az importőrök, végre tényleg oda fognak figyelni a márkára.

A magyar weboldal is elkészült, a www.mvagusta.hu –t már lehet böngészetni, de szerintem fog még bővülni. Érdemes megnézni például a gyári ruházatot, mert ha motort nem is tudunk venni, legalább egy pólót, pulcsit, vagy dzsekit szerezzünk be magunknak. Szerintem én is be fogok. A szerviz menüpontra is pillantsatok rá néha-néha, hiába nem MV-tek, vagy Ducati-tok van, japán motorokat és robogókat is gyógyítanak a Furiosoban. Egyébként az ő saját weboldalukat, a www.furiosomoto.hu -t is ajánlom figyelmetekbe, bár még nincs fent túl sok minden, folyamatosan fog bővülni és érdemes lesz nézelődni rajta. Már csak azért is, mert valami kedvesség, akció minden hónapban várja az ügyfeleket.

No, de vissza a F4R 312-es kicsomagolásához. Ahogy előbújtak a motor vonalai, kicsit irigykedtem arra a szerencsésre, akinek bontogattuk a szépséget. A 312 km/h-t is elérő sportoló -nevét is innen kapta- 183LE képes kiengedni magából és emellett 192 kg. De egy MV-nél nem is a számok számítanak igazán, hanem az érzés. Ahogy minden felesleges elkerült a motor mellől, kitoltuk a napfényre, hát gyönyörű látvány. Öt perces, sóhajokkal teli csönd vette kezdetét, majd mindenki fotózni kezdte, ki rendes fényképezővel, ki telefonnal. Nem csodálom, hiszen egyelőre kettő darab van belőle az országban, bár remélem lesz több is. Természetesen én is kattintottam párat, hogy ti is láthassátok a csodát, de a memóriakártyám beadta a kulcsot, így mind elveszett. Nem baj, hál isten volt más is, aki nem bírt magával és a fényképezőjével. Ha gondoljátok, menjetek el a Furioso-hoz és élőben is találkozhattok az MV Agustákkal.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending