Connect with us

Hírek

Új irány: BMW Motorrad Race Trophy 2014

Merőben új utakra lép 2014-ben a BMW motorsport-részlege: a vb-ről – gyári minőségében – kivonult bajor gyártó egyedülálló, világméretű projektjével privát versenyzőit gyűjti egy családba (bajnokságba)

Published

on

bmw motorrad race trophy
ULTRABOLT
RST AIRBAG

A BMW Race Trophy a különböző nemzetközi és országos bajnokságokban BMW-vel induló privát versenyzők számára meghirdetett saját versenysorozat. A kezdeményezés lényege, hogy a versenyeiken elért eredményeiknek megfelelően a Race Trophy értékelésében is pontokat szereznek a résztvevők, amelyek alapján év végén megválasztják a világ legjobb privát BMW-versenyzőjét.

„Célkitűzésünk, hogy a BMW a versenysportban is élen járjon az innovatív ötletek megvalósításában” – hangsúlyozta Stephan Schaller, a BMW Motorrad elnöke. „Újra kívánjuk értelmezni az ügyfélsport rendszerét, így nagy örömmel tölt el minket, hogy a BMW Motorrad Race Trophy formájában olyan projektet mutathatunk be, amely még nem létezett a nemzetközi motorsportban. A világ első motorgyártójaként kínálunk az összes kontinensre kiterjedő, s közös értékeléssel összefogott versenysport-projektet privát versenyzőink számára. A BMW versenyzői így a világ minden részéről egyetlen nagy családot alkothatnak. A versenysportban szereplő ügyfeleink a márka kiváló nagykövetei, akik minden kontinensen képviselik a BMW színeit


Az első szezon során a versenyben azok a BMW-vel induló privát versenyzők vehetnek részt, akik a tizenöt kiválasztott bajnokság valamelyikében indulnak (a listát lásd lentebb): a listában a FIM Superbike-világbajnokságtól egészen az Isle of Man TT-ig találhatóak bajnokságok. A résztvevő versenyzők összességében hat kontinens 19 országában gyűjthetnek pontokat a Race Trophy 2014-es idénye során.

Komplex és kiegyenlített számítási módszer határozza meg, hány pontot írnak jóvá az egyes versenyzőknek az adott versenyeken elért eredményeikért. Az idény végén a legjobb tizenöt motoros ünnepélyes keretek között veheti át díját, illetve pénzjutalmát. A BMW Motorrad Race Trophy összdíjazása százezer euró.

Az érdeklődők máris jelentkezhetnek a sorozatra. Minden olyan privát motoros indulhat a 2014-es pontversenyen, aki az S 1000 RR vagy a HP4 modellekre épülő versenygépével legalább egyen részt vesz a megadott tizenöt versenysorozat/sportesemény közül. A tervek szerint a jövőben további bajnokságokkal bővül a kínálat – a részvétel ingyenes.

A 2014-es BMW Race Trophy pontversenyében szereplő bajnokságok és sportesemények

1. FIM Superbike-világbajnokság (WSBK)
2. FIM Superstock 1000 Cup (WSTK)
3. FIM Endurance világbajnokság (EWC)
4. FIM Spanyol Superbike-bajnokság (CEV)
5. FIM Oldalkocsis-világbajnokság (SWC)
6. Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK)
7. Brit Superbike-bajnokság (BSB)
8. Kanadai Superbike-bajnokság (CSBK)
9. Francia Superbike-bajnokság (FSBK)
10. Nemzetközi Német Superbike-bajnokság (IDM)
11. Olasz Superbike-bajnokság (CIV)
12. Japán Road Race Bajnokság (MFJ)
13. Dél-Afrikai Motorkerékpár-bajnokság (SAM)
14. Isle of Man Tourist Trophy (TT)
15. Makaó Grand Prix (MGP)

– további információ a jelentkezésről hamarosan ezen a weboldalon található (angol és német nyelven)

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending