Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új Hungaroring pályacsúcs 1.51,137

Juhász Dávid 1.51,137-tel új körrekordot állított fel a Hungaroringen

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Juhász Dávid AA spst 1000 – új pályacsúcs a Hungaroringen

A szeptember 5-6-i hétvégén a Hungaroring adott otthont az Alpok-Adria bajnokság futamainak. A hazai pálya és Juhász Dávid legutóbbi sikeres rijekai szereplése után a Team Suzuki csapata bizakodóan várta a superstock kategória időmérőjét és a versenyét. Előbbi annyira jól sikerült, hogy a hibátlan technika és a pályát kiválóan ismerő versenyző összhangjaként Dávid új pályacsúcsot állított be 1:51,183-as idővel, megdöntve ezzel Andy Meklau nem is olyan régi rekordját (2009. április 1:51, 790).

Az időjárás szerencsére kedvezőbb volt, mint az OB futamok esetében, így nem kis teher nyomta a fiatal versenyző vállát. A versenyt természetesen a pole pozícióból kezdhette meg Dávid, de a rajt nem sikerült túl jól és a 3. helyre esett vissza. Az erős nemzetközi mezőnyben taktikus motorozással az első helyig küzdötte vissza magát, de erre a helyre ezen a napon sok kérő akadt. A nem mindennapi küzdelemben az 5. helyig is visszaesett. Az időmérővel ellentétben a versenyen a váltóelektronika nem volt 100%-os, talán ez is hátráltatta Dávidot. Az utolsó kört végül a 3. helyen kezdte meg és némi esélyt látva a 2. helyre az utolsó előtti kanyarban megpróbálta megelőzni az előtte haladó versenyzőt, de manőver rosszul sült el és Dávid üldőzője a belső ívre került, Dávid kisodródott és lemaradt a dobogóról. A versenyt 4. helyen zárt ifjú versenyzőtől ez is remek eredmény, gratulálunk!

Támogatóink: Bódis kipufogók, Danger Bike, Magyar Suzuki Zrt., Erste Leasing Motoros Akadémia, Motul, MT Airbrush, Pirelli, Shoei, Suzuki gyári tartozékok

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending