Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új Hondák: kicsik és környezetkímélők

Etanol-benzin üzem Brazíliából, start-stop rendszer Thaiföldről.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Honda tovább folytatja a kis fogyasztású, környezetbarát motorok piacán indított offenzíváját, de két legutóbbi újdonságuk egyelőre nem lesz kapható Európában. Az etanollal is működtethető CG150 Titan Mix Brazíliában, a start-stop rendszerrel felszerelt PCX Thaiföldön mutatkozott be.

Brazíliában egyáltalán nem újdonság, hogy az autókba benzin mellett etanolt vagy benzin-etanol keveréket is lehet tankolni. Őszintén szólva kicsit csodálkozunk is, hogy ez a technológia eddig nem terjedt el a kétkerekűek között – a Honda legalábbis azt állítja, hogy a most bemutatott CG150 Titan Mix a világ első olyan motorkerékpárja, amely benzin és etanol bármilyen arányú keverékével képes működni.

A speciális kialakítású CG lelke a Mix Fuel Injection System névre hallgató befecskendezőrendszer, amelyet kimondottan kis lökettérfogatú, olcsó motorkerékpárokhoz fejlesztettek ki. A szerkezet mindig az aktuális benzin-etanol arány figyelembevételével határozza meg a hengerbe jutó üzemanyag mennyiségét. A rendszert úgy alakították ki, hogy a lehető legkevesebb pluszalkatrészre legyen szükség az alapmodellhez képest, ami csökkenti a költségeket.

A Honda másik újdonsága a PCX robogó, amelyet Thaiföldön gyártanak, és novembertől már kapható is lesz az ázsiai országban. A kimondottan divatos megjelenésű PCX-et új fejlesztésű, négyütemű, vízhűtéses blokk hajtja, a 125-ös egyhengeres a gyár állítása szerint mindössze 2 litert fogyaszt 100 kilométeren. A kedvező érték elérését az elektronikus befecskendező mellett úgynevezett start-stop rendszer segíti: ha megállunk – például egy piros lámpánál –, a motor automatikusan leáll, majd a gázkar megcsavarására magától újraindul. További különlegesség az ACG indítómotor, amely egyúttal generátorként is szolgál, illetve az első és hátsó féket összekötő kombinált fékrendszer (CBS).

A jövő év elején megkezdődik a PCX exportja, így eljut Japánba, az Egyesült Államokba valamint Európába is, és a hírek szerint kedvező áron kerül majd a kereskedésekbe. A blokk és a váz biztosan ugyanez lesz, a formaterv viszont változhat. Várjuk szeretettel!

{kl_php}include(“dealer/honda.php”);{/kl_php}

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending