Csatlakozz hozzánk

Akciók

Új dizájnokkal jön az Ermax

A kiegészítőket gyártó Ermax cég igen újszerű plexiket kínál a robogókra. Az régi-új jelmondat: funkció és dizájn!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A kiegészítőket gyártó Ermax cég igen újszerű plexiket kínál a robogókra. Az régi-új jelmondat: funkció és dizájn!

Nem biztos, hogy mindenki ismeri a francia ERMAX márkát, mert természetesen nem törvényszerű, hogy az egyszerű, halandó motorosnak minden kiegészítővel foglalkozó céggel tisztában kell lennie. Épp ezért nem kezdem rögtön az első bekezdésben mutogatni az újdonságokat, amikor a “régiségekről” sincs tudomásunk. Következzék hát egy kis mese, hogy szárnyait próbálgató, kiezdő motorosként hogyan is kerültem kapcsolatba a marseilles-i márkával.

A legelején, amikor már ott voltam a jogosítvány szerzés boldog kapujában, megvolt a sisakom és az első bőrruhám, gyakorlatilag tudtam, hogy ha törik, ha szakad, Cagiva Mito Evo 125 lesz az első motorom. A Tamburini keze munkáját dícsérő gyönyörű forma, a mesébe illő műszaki finomságok elcsavarták a fejem, de ez mind nem volt elég, még messze a vásárlás előtt megvolt a haditerv, mitől is lesz egyedi és utánozhatatlan az én Mito-m. Nem kezdem el sorolni, legyen elég, hogy egy nagyon sötét, de nem fekete plexi is fel volt írva a listára.


Az Ermax főhadiszállása

Aztán idővel, amikor felismertem a terveim anyagi vonzatát, kicsit lejjebb adtam az igányekből, de a színes szélterelőt nem vertem ki a fejemből. Sok helyen nézegettem, fórumon is többen ráálltunk a témára, de profi plekót nem találtunk, csak amolyan “állítólag jól néz ki” típusút. Aztán egyszer csak ráakadtam az Ermaxra, ami többek közt a Mito-ra is gyárt színezett vagy akár átlátszó plexit. Nagy szó ám ez, de az még nagyobb, hogy rögtön 19 féle szín között mazsolázhatunk. Nagyon profi.


Balra: plexi színválaszték a Mito esetében
Középen-jobbra: Még egy kis ízelítő az Ermax kínálatából, ugyanis nem csak plexiket gyárt, sőt!
A weboldalán még több érdekességet találhattok.

Röviden tehát az Ermax rettentő nagy előnye, hogy mind a mai napig a ’99-es CBR900RR-től kezdve a ’96-os Yamaha Diversion-ig szinte minden motorra van portékája. Persze az újabbakra nagyobb a választék, és itt most nem a színezésre, hanem a formára gondolok. Sőt a leges legújabb kétkerekűekre akár irrídiumosat is vehetünk, mint akár az alábbi Yamaha R1 esetében.

Ennyi mese azt hiszem elég lesz, hiszen a cikk apropója az Ermax legújabb, robogókat megcélzó termékcsoportja. Nem méretekben és nem is a színezésekben mutatnak nekünk és egyébként a többi plexit gyártó cégnek is újat a franciák, hanem a grafikáiban. Rejtély, hogy eddig miért nem jutott senkinek sem eszébe, hogy a szélterelőkön akár rajzok is lehetnek amellett, hogy minden funkciót ellátnak, de most már nincs ezen mit gondolkodni, az Ermax megcsinálta. Az a jó benne, hogy a nagyobb, komfortosabb szélvédelem mellett, amiért eredetileg megveszünk egy ilyen terméket, egyben a kedvencünk külsejét is javítjuk vele, mondhatni kicsit vagányabbá varázsolhatjuk az esetenként semmi mondó, vagy minket ki nem fejező külsőt. Nézegessétek a képeket, és ha kedvet kaptok hozzá, böngésszétek át az Ermax oldalát, hátha találtok a saját motorokra is valami ínyencséget!

További információt és árakat az Ermax hazai forgalmazójánál, a Motorparts Shop-nál találhattok.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending