Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új Conti rekord – Horimoto Team beszámoló

A VI. Dunlop Trophyn Conti rekordot futott Magda Sándor a Horimoto Team R6-osával

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A VI. Dunlop Trophyn Conti rekordot futott Magda Sándor a Horimoto Team R6-osával

Szöveg: Horimoto Team; Képek: www.fullframe.hu

A Horimoto a szeptember 4-6-ai hétvégén ismét megméretette magát a Hungaroringen a soron következő bajnoki fordulón. Két meghatározó versenyzője Majzik Ibolya és Magda Sándor a pénteki napon kapták meg a lehetőséget arra, hogy újra bizonyítsanak. A fő szempont az OB 600 és a Dunlop-Trophy 600-as kategóriája, és Magda Sándor szereplése volt, mivel várható volt egy dobogós helyezés. A csapat munkája a teszteken egyre összeszokottabb és gyorsabb lett.

Az első időmérőn a jól bevált gumit használva próbáltunk egy önmagunkhoz képest jó időt futni, ami sikerült is. Erre alapozva a következő időmérőre már az új beállításokat kapta a motor, Sándornak nem volt más dolga, hogy ezeket összerakva saját legjobb idejét hozva kerüljön a létező legjobb pozícióba a rajtrácson. Célunk a második sorból való indulás volt. Az időmérő háromnegyedéig biztosnak látszott a 7. rajtpozíció, de a versenytársak is sokat gyorsultak közben, ezért a legjobb időnk a 11. rajtkockára volt elegendő.

„A motor elérte azt az állapotát, hogy folyamatosan tudtam a gumi visszajelzéseire figyelni, így képes voltam a határon motorozni, de éreztem, hogy ebben az időben még vannak tartalékaim és semmiféleképpen nem érintett rosszul, hogy harmadik sor elejéről kell indulnom.”

A 12 körösre kiírt verseny rajtját már mindenki várta. Számítottunk arra, hogy Sándor a létező legjobban próbál majd elrajtolni szokásához híven. A jó rajtnak köszönhetően máris az élmezőnyhöz tartoztunk, ahol szépen lassan kialakulni látszott a sorrend. A vezető boly már az első körökben elszakadt az őket követő Sándoréktól, akik hárman a verseny utolsó pillanatáig nagy csatában maradtak, így várható volt az, hogy nagyon jó időket fognak motorozni. A második kör ’58-as idői már mutatták azt, hogy új CONTI REKORD van készülőben. A verseny felétől Sándor egyre újabb és újabb rekordokat futott és így idei legjobbjával 1.57’4-es idővel a Dunlop-Trophy 600-as kategóriájának első helyezettje lett. Így született meg az új, 2009-es CONTINENTAL REKORD.

„Nagyon sokat dolgoztunk ezen az eredményen, ami engem is meglepett, mert körről-körre láttam az időtáblámon, hogy javítom az időimet, éreztem, hogy tartalékaim még mindig maradtak így képes voltam folyamatosan gyorsulni és figyelni a körülöttem lévő helyzetekre. Tudva, hogy a motorban minden helyzetben bízhatok, ezért sokkal jobban mertem feszegetni a határaimat. Ezúton szeretném megköszönni a Horimotonak (a Csapatomnak), hogy ilyen jó motort és szakmai hátteret, beállításokat biztosított a hétvégére.”

Majzik Ibolya a Ladies Dunlop-Trophy kategória versenyén vett részt. Az időjárás ismét megviccelte a szervezőket, így egy gyorsított rajtprocedúrával indították útjára a női verseny 3. futamát. Itt az 5. rajtkockából induló Ibolya a versenytáv feléig a tőle várt pozícióban motorozott. Ezt követően a megromlott látási viszonyok miatt hibázott, a többiek ezt azonnal kihasználva megelőzték, természetesen okosan felmérte a helyzetet és a biztos célba jövetel érdekében újra már nem kockáztatott, így a 3. helyen fejezte be a versenyét. Ezúton is gratulálunk a versenyen elindult lányok eredményeinek.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending