Csatlakozz hozzánk

Hírek

Új – zöld – BMW szalon nyílt

Nemrégiben adták át a Wallis Motor Pest új márkakereskedését, amely Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW központja

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A 3 milliárd forintos keretből épült, egyedülálló építészeti megoldásokkal is büszkélkedő autószalon energiaszükségletének 30%-át és az elektromos autók töltését házi naperőművel biztosítják.


A megrendelő speciális igényeit szem előtt tartó beruházásának teljes értéke megközelíti a 3 milliárd forintot, az első ütemben a 10.333 m2-es telken több mint 5000 m2 hasznos alapterületű komplexum épült. „Ahogy a bokrétaünnepségen is elmondtuk, mi ezen a telken Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW és MINI márkakereskedését akartuk létrehozni. Örömmel jelenthetem, a második felével megvagyunk. Miután a BMW Group napjaink leginnovatívabb autógyártójának számít – élen járnak az elektromos autók fejlesztésében és a zöld, újrahasznosított energia felhasználásában – kézenfekvő volt, hogy mi is ezt az utat kövessük” – mondta el a megnyitón Antal Péter ügyvezető igazgató.

A smart energy management megközelítés jegyében egy 49 kilowatt teljesítményű, 294 m2 energiatermelő felülettel rendelkező, napelemes erőmű működik majd az épületben, amely így évente mintegy 20 000 tonna üvegházhatású gáz kibocsátástól kíméli meg a környezetet. Az alternatív hajtású gépjárművek terjedésének ütemét elnézve lehet, hogy pár év múlva már az ügyfelek részére is evidenssé válik, hogy zöld autóhoz zöld áram is dukál.


A környezetbarát megoldások mellett számos más, építészeti bravúr jellemzi az új épületet, amely 250 munkanap és 210 000 munkaóra alatt készült el. Az építkezés alatt 3255 köbméter betont használtak fel, ami 500 köbméterrel több, mint amennyi víz megtöltené egy 6 pályás, 50 m-es versenyuszoda medencéjét. Míg a New York-i Szabadság-szoborhoz csak 204 tonna betonacél kellett, addig a Wallis Motor Pest új kereskedéséhez 228 tonna. A szalonban található függönyfal-terület megegyezik négy, wimbledoni teniszpálya méretével. Informatikai kábelekből sincs hiány, a 23,1 kilométernyi vezetékkel össze lehetne kötni az új BMW központot és a Hungaroringet. A pí-panel nevű vasbeton-szerkezetek a hazai építőiparban eddig szinte példa nélküli függő felületet hoztak létre: az egyesével beemelt, óriási elemekből álló födém alátámasztás nélkül szeli át a 21 méteres fesztávolságú csarnokot, és akár 80 személyautót is elbír.

A Wallis Motor Pest Kft. legújabb BMW szalonjában 16 új, a BMW teljes palettáját felölelő, a BMW i és iPerformance, valamint a BMW M és M Performance modelleket is magában foglaló kínálatot be lehet mutatni, így az ügyfelek szinte a teljes márka portfoliót szemügyre vehetik. Ezen felül további 6 fiatal BMW Prémium Selection használt autót, a BMW motorkerékpár-szalonjában pedig 16 motort lehet megtekinteni, miközben a kültéri, fedett területen 20 új gépjármű kiállítására nyílik lehetőség.


Magyarországon eddig nem látott modern és vonzó környezetbe kerül a MINI az exkluzív Cube bemutatóteremben, ahol összesen 8 db autó, így a márka megújult palettájának valamennyi modellje került kiállításra.

Miért „zöld” az új BMW és MINI központ?

– Az ALTEO által fejlesztett napelem részei: 45kW-os házi kiserőmű, 184 db 1.6 nm-es napelem.
– Összesen 294 négyzetméternyi energiatermelő felület.
– A légkezelő gépek 75%-nál nagyobb hő-visszanyerési hatásfokkal rendelkeznek.
– A beépített gyorskapu alkalmazásával gyorsabb lesz az árumozgatás, csökken a felesleges légáramlás és az energiaköltség.
– Központi épületfelügyeleti rendszeren keresztül vezérelt hűtő és fűtő rendszer, amely a külső hőmérséklet és a helységek igénybevételének függvényében optimalizálja a gépészet működését.


BMW gyári alkatrészek a MotoPartsShop-ban

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending